Gratis verzending voor orders boven €149,00 Meer informatie

Go to account settings

Domaine Elian da Ros - Côtes de Marmandais - Süd-Ouest

Elian da Ros Elian droomde er als klein jongetje van om wijnmaker te worden en zijn eigen wijn te produceren.  Van 1992 tot 1997 leerde Élian de praktische kant van zijn beroep in het bekende wijnhuis Domaine Zind-Humbrecht, in de Elzas. "Léonard Humbrech

De oorsprong van het domein 
De Côtes du Marmandais is een van de minder bekende regio’s van Zuidwest-Frankrijk, direct ten oosten van Bordeaux. In de jaren '70 was de vader van Elian da Ros een boer die tomaten, granen en tabak verbouwde en ook een kleine wijngaard had. De druiven werden vervolgens naar het plaatselijke coöperatief gestuurd. 

Elian
Elian droomde er als klein jongetje van om wijnmaker te worden en zijn eigen wijn te produceren. Hij ging dan ook al op jonge leeftijd, 14 jaar, wijnbouw en oenologie studeren aan de regionale middelbare school. Van 1992 tot 1997 leerde Élian de praktische kant van zijn beroep in het bekende wijnhuis Domaine Zind-Humbrecht, in de Elzas. "Léonard Humbrecht was mijn meester en blijft het", verklaart hij. 

Cocumont
Toen hij in 1997 terugkeerde naar de wijngaard van zijn vader in het dorp Cocumont, begon Élian op een andere manier te werken en paste hij de geleerde vaardigheden toe. Hij bouwde eerst een eenvoudige kelder om zijn eigen wijn te maken. In 1998 werd zijn eerste wijnoogst gevierd. Het landgoed strekt zich nu uit over 22 hectare op een helling van zware grond en kalkhoudende klei.
De wijngaarden worden vanaf 2000 op biologische wijze bewerkt. Dit was voor Elian nog niet voldoende. Hij besloot om vanaf 2002 zijn wijngaarden op biodynamische wijze te runnen. Ontmoet je Elian persoonlijk dan legt hij graag uit, dat alle kleine details zowel in de wijngaard als in de kelder van belang zijn. De voordelen van zijn niet-interventionele aanpak met een laag rendement zijn duidelijk te zien in zijn elegante, ongewone, stoere, mooie biologische/biodynamische wijnen. In de kelder staat het respect voor de druiven voorop. Elian gelooft in een zachte aanpak, zodat de resulterende wijnen het terroir waar ze vandaan komen, samen met de uniciteit en de kenmerken van elk wijn jaar uit weten te drukken. Zijn wijnen zijn vol energie met een magische elegantie.

Niemand anders dan Élian da Ros heeft ooit eerder uitstekende Marmandais-wijnen gemaakt: "Het heeft niet bestaan! Nu wel!"

Website: Domaine Elian da Ros

Domaine Elian da Ros - Côtes de Marmandais - Süd-Ouest

Blijf op de hoogte van
onze wijnbelevenissen

We zullen je niet spammen!

Winkelmand — 0

You cart is currently empty

Login | Registreer

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »