Gratis verzending voor orders boven €149,00 Meer informatie

Go to account settings

Chateau Roumieu - Sauternes - Bordeaux

MijnWijnPlein importeert voor u bijzondere lekkere wijnen van Chateau Roumieu en combineert deze met heerlijke recepten.

In de middeleeuwen, was Roumieu de naam die door de Moren aan christenen werd gegeven en de plaatsnaam Roumieu betekende een doorgaande weg voor de pelgrims op weg naar St Jacques de Compostella. Dit is waarom we de coquille St Jacques ons logo is.

Roumieu is in de familie van Carine & Vincent sinds de 18e eeuw en vormde, bij tal van gelegenheden zowel tijdens de 18e & 19e eeuw, de bruidsschat van de vrouwen van de familie. Elke generatie heeft dezelfde liefde voor het land en de wijn. Respect voor de traditionele methoden van de wijnbouw en een geloof in de morele plicht om deze kennis over te dragen van generatie op generatie.
Na een studie kunstgeschiedenis en tien jaar gewerkt te hebben als onderzoeker in de kunst en architecturale erfgoed bescherming nam Carine de wijngaard over in 1983 van haar vader, pierre Goyaud. Ze hoopt dat haar zoons haar zullen opvolgen op een dag.

Website: Château Roumieu

Chateau Roumieu - Sauternes - Bordeaux

Blijf op de hoogte van
onze wijnbelevenissen

We zullen je niet spammen!

Winkelmand — 0

You cart is currently empty

Login | Registreer

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »