Gratis verzending voor orders boven €149,00 Meer informatie

Go to account settings

Château La Voûte - St- Émilion - Bordeaux

In 1993 begint Gaëtan Moreau aan zijn grote avontuur Vignobles Moreau, met 2,27 hectare wijngaard op het plateau van Saint-Émilion Grand Cru.

Château La Voûte behorende tot de familie Moreau bestaat sinds het einde van de vorige eeuw. Gaëtan begon in 1997, met de verbouwen van de wijnstokken. Op dat moment 1,4 hectare in de gemeente Saint-Etienne de Lisse. Dit dorp is beroemd vanwege het bezit van een van de beste terroirs van Saint-Émilion. Zijn wijngaarden liggen naast prestigieuze wijngaarden van, Faugères, Fleur Cardinale, Pressac (Grands Crus Classés) en Valandraud (1e Grand Cru Classé). Gaëtan Moreau blijkt al snel het talent te hebben om van dit kleine complot een goede wijn te maken. 

In 2004 kocht hij 0,85 hectare wijngaarden toe onder het dorp Saint-Emilion, vlak naast het landgoed van Canon La Gaffelière, waardoor hij een tweede wijn kan maken, La Clef de la Voûte. La Clef de la Voûte bevindt zich op een zandige leemgrond, terwijl Château La Voûte zich op een bijzonder bodem bevindt met kalksteen. Beide wijnen bestaan uit 100% Merlot.

In 2017 laat Gaëtan zijn kwaliteiten zien van wijnmaker en ondernemer als hij besluit te investeren en uit te breiden om van zijn wijnmakerij een ergonomische wijnmakerij te maken!

Gaëtan Moreau werkt duurzaam. voorbeelden hiervan zijn; hij vervangt de dode planten met jonge planten; hij onderhoudt zijn wijnstokken met tamelijk traditioneele technieken in Saint-Emilion dit om de opbrengst per hectare bewust laag te houden: ébourgeonnage (het snoeien van uitlopers waardoor vruchtdragende knoppen worden verwijderd), effeuillage (met de hand ontbladeren), éclaircissage (uitdunnen van de trossen in de zomer) en vendanges manuelles, avec table de tri (handmatig oogsten, met sorteertafel); Hij voert de malolactische gisting uit in houten vaten en deze duurt drie weken.

Château La Voûte - St- Émilion - Bordeaux

Blijf op de hoogte van
onze wijnbelevenissen

We zullen je niet spammen!

Winkelmand — 0

You cart is currently empty

Login | Registreer

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »