Categorie: complexe rode wijnen in balans
Proefnotitie
Kleur: donkerzwarte kers en paarse reflecties
Geur: zwarte kersen, krenten en vanilletonen
Smaak: sterk gestructureerd, met uitgesproken tannines, rode bessen en peperige kruiden.
Afdronk: lang
Gelegenheid: als aperitief of bij de maaltijd
Vleesgerechten: Biefstuk, gestoofde stoofschotels, wild, b.v. Ossobuco Milanese met risotto, biefstuk met sjalotkorst en gebakken aardappelen, hertevlees
Kaas: oude kaas
Informatie
Druivenras: 60% cabernet sauvignon, 40% merlot
Bijzonderheden vinificatie: 20 maanden op nieuw eiken, niet gefilterd en minimaal toegevoegde sulfiet
Wijnbouw: duurzaam & biologisch, nog niet gecertificeerd
Bewaarpotentieel: tot 20 jaar
Applicatie: Médoc
Karafferen: Ja een paar uur van te voren
Leeftijd van de wijnstokken: +50 jaar
Bodem: kiezel, zand, klei
Opbrengst: 32 hl/ha