Gratis verzending voor orders boven €149,00 Meer informatie

Go to account settings
aspergesHoofdgerechtmuscatstrudelUit het Seizoenwijnspijs — 02 Apr 2020

Strudel met groenten uit de moestuin

Strudel met groenten uit de moestuin
Ingrediënten
Voor 8 personen 

300 g verse doperwten, gedopt 
300 g sperziebonen, gehalveerd 
300 g asperges 
300 g artisjokharten, in vieren 
200 g worteltjes, in stukjes 
200 g aardappels, in stukjes 
150 g boter 
1 hele teen knoflook 
4 eetlepels koffieroom 
250 g kant-en-klaar bladerdeeg, zo nodig ontdooid 
bloem 
1 eierdooier, losgeklopt 
zout en peper

Verhit de oven tot 180 °C (stand 4). Kook de doperwten, sperziebonen, asperges, artisjokharten, worteltjes en aardappels in aparte pannen al dente gaar. Laat ze goed uitlekken. Verhit 100 boter met de knoflook in een grote koekenpan. Haal de teen knoflook eruit en gooi hem weg. Doe alle groenten erbij en bak ze 5 minuten; roer vaak. Breng ze met zout en peper op smaak. Haal de pan van het vuur en roer de room door de groenten. 

Rol het deeg op het licht met bloem bestoven aanrecht tot een tamelijk dunne recht- hoek uit. Smelt de rest van de boter en bestrijk er het deeg mee. Verdeel er de groenten over, rol het deeg op en knijp de randen voorzichtig dicht. Bestrijk de bovenkant met eierdooier, leg de strudel op een bakplaat, zet hem 30 minuten in de oven en laat hem goudbruin worden. Laat hem voor het opdienen 10 minuten staan.

Het recept van de Strudel met groenten uit de moestuin is afkomstig van De zilveren lepel. 

Wees de eerste om te reageren...

Your email address won't be visible to the public

Blijf op de hoogte van
onze wijnbelevenissen

We zullen je niet spammen!

Winkelmand — 0

You cart is currently empty

Login | Registreer

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »