• Biologische & biodynamische wijnen
  • Unieke wijnen van eigen import
  • Gratis bezorging vanaf €99,00

4.7Out of 17 Reviews

Waar puur genieten een biologische keuze is

Jet Stoop - 02 / Apr / 2020

Strudel met groenten uit de moestuin

Bij deze Strudel met groenten uit de moestuin, hebben we muscat gedronken. De Muscat gaat heel goed met asperges omdat de muscat een bittertje heeft dat ook in veel soorten groenten voor komt. Daarom is Muscat met groenten en dus asperges een zeer goede combinatie. In de Elzas worden asperges vaak met muscat gecombineerd. <br />

Strudel met groenten uit de moestuin
Recepten

Ingrediënten
Voor 8 personen 

300 g verse doperwten, gedopt 
300 g sperziebonen, gehalveerd 
300 g asperges 
300 g artisjokharten, in vieren 
200 g worteltjes, in stukjes 
200 g aardappels, in stukjes 
150 g boter 
1 hele teen knoflook 
4 eetlepels koffieroom 
250 g kant-en-klaar bladerdeeg, zo nodig ontdooid 
bloem 
1 eierdooier, losgeklopt 
zout en peper

Verhit de oven tot 180 °C (stand 4). Kook de doperwten, sperziebonen, asperges, artisjokharten, worteltjes en aardappels in aparte pannen al dente gaar. Laat ze goed uitlekken. Verhit 100 boter met de knoflook in een grote koekenpan. Haal de teen knoflook eruit en gooi hem weg. Doe alle groenten erbij en bak ze 5 minuten; roer vaak. Breng ze met zout en peper op smaak. Haal de pan van het vuur en roer de room door de groenten. 

Rol het deeg op het licht met bloem bestoven aanrecht tot een tamelijk dunne recht- hoek uit. Smelt de rest van de boter en bestrijk er het deeg mee. Verdeel er de groenten over, rol het deeg op en knijp de randen voorzichtig dicht. Bestrijk de bovenkant met eierdooier, leg de strudel op een bakplaat, zet hem 30 minuten in de oven en laat hem goudbruin worden. Laat hem voor het opdienen 10 minuten staan.

Het recept van de Strudel met groenten uit de moestuin is afkomstig van De zilveren lepel. 

Laat een reactie achter

What are your experiences? Read or write a review here.

*Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

* Verplichte velden

Eerder bekeken

Het laatste nieuws op ons blog

  • Porcelet met rabarber-venkelvulling
    18 / May / 2020

    Jet Stoop - 02 / Apr / 2020

    Porcelet met rabarber-venkelvulling

  • Lentesalade met procureur
    09 / May / 2020

    Jet Stoop - 02 / Apr / 2020

    Lentesalade met procureur

  • Carpaccio in een rolletje
    05 / May / 2020

    Jet Stoop - 02 / Apr / 2020

    Carpaccio in een rolletje

  • Courgettetorentjes met zalmtartaar
    30 / Apr / 2020

    Jet Stoop - 02 / Apr / 2020

    Courgettetorentjes met zalmtartaar

  • Pavlova met slagroom en roodfruit
    27 / Apr / 2020

    Jet Stoop - 02 / Apr / 2020

    Pavlova met slagroom en roodfruit

  • Aspergebouillon met safraanroom en geroosterd brood met doperwtentapenade en zeekraal
    27 / Apr / 2020

    Jet Stoop - 02 / Apr / 2020

    Aspergebouillon met safraanroom en geroosterd brood met doperwtentapenade en zeekraal

  • Spinazie-geitenkaastaartje met paddenstoelen en asperges
    26 / Apr / 2020

    Jet Stoop - 02 / Apr / 2020

    Spinazie-geitenkaastaartje met paddenstoelen en asperges

  • Asperges traditioneel met ham, ei en boter
    05 / Apr / 2020

    Jet Stoop - 02 / Apr / 2020

    Asperges traditioneel met ham, ei en boter

  • Strudel met groenten uit de moestuin
    02 / Apr / 2020

    Jet Stoop - 02 / Apr / 2020

    Strudel met groenten uit de moestuin

  • Asperges à la flamande met gerookte ham en radijsjes
    31 / Mar / 2020

    Jet Stoop - 02 / Apr / 2020

    Asperges à la flamande met gerookte ham en radijsjes

Login | Registreer

Wachtwoord vergeten?

  • Al je orders en retouren op één plek
  • Het bestelproces gaat nog sneller
  • Je winkelwagen is altijd en overal opgeslagen
MijnWijnPlein 4,7 / 5 - 16 Reviews @ Google
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »