• Biologische & biodynamische wijnen
  • Unieke wijnen van eigen import
  • Gratis bezorging vanaf €99,00

4.7Out of 17 Reviews

Waar puur genieten een biologische keuze is

Jet Stoop - 14 / Mar / 2019

Salade van asperges, garnalen, venkel en Granny Smith

De Muscat gaat heel goed met asperges omdat de muscat een bittertje heeft dat ook in veel soorten groenten voor komt. Daarom is Muscat met groenten en dus asperges een zeer goede combinatie. In de Elzas worden asperges vaak met muscat gecombineerd. Veel mensen in Nederland zijn gewend pinot blanc bij de asperges te drinken. Door zijn frisse zachte vriendelijke karakter vinden veel mensen hem lekker.

Salade van asperges, garnalen, venkel en Granny Smith
Recepten

Salade van asperges, garnalen, venkel en Granny Smith

ingrediënten voor 4 personen
200 g ongepelde hollandse garnalen

1 takje tijm
1 takje rozemarijn
½ ui
1 teen knoflook
zout
cayennepeper
een flinke scheut neutrale olie
250 g snijbonen
10 g witte wijnazijn
peper en zout
olijfolie
een handje vol spinazie
olijfolie
5 g sushi azijn
4 garnalen kroepoek (om zelf nog te frituren)
½ avocado
½ Granny Smith appel
½ venkel
1 eetlepel witte wijnazijn
beetje dille
een scheutje druivenpitolie
½ kg asperges
beetje boter

Pel de garnalen. Doe wat olie in de pan. Doe er een takje tijm en rozemarijn bij. Plet en hak een teentje knoflook fijn. Doe er een mespunt cayennepeper bij en laat even aanfruiten. Doe er de koppen bij en zet het vuur lager. Zet onder in een neutrale olie. Laat een halfuurtje staan op een laag vuurtje, maar zorg dat het niet meer kookt. Snij slierten van snijbonen. Pocheer ze in kokend water en laat ze schrikken in koud water. Kruid met peper, zout en olijfolie. Doe de rest van de snijbonen met wat spinazie in de sapcentrifuge. Doe er wat olijfolie bij met peper en zout. Snij de venkel en Granny Smith in brunoise. Meng met witte wijnazijn druivenpitolie en gehakte dille. Kruid met peper en zout. Frituur de kroepoek. Schil de asperges. Stoom de kopjes. Bak de rest van de asperges kort aan in de pan. Haal het vruchtvlees uit de avocado. Snij in stukjes. Brand met een creme bruleebrander. Giet de olie met garnalenkoppen door een zeef. Dresseer alle ingrediënten op het bord. 

Smakelijk! 

Als je in een video wil zien hoe dit gerecht gemaakt wordt kijk dan op de website van vtm.be bij het programma de keuken van Sofie bij de recepten. 

 

Laat een reactie achter

What are your experiences? Read or write a review here.

*Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

* Verplichte velden

Eerder bekeken

Het laatste nieuws op ons blog

  • Porcelet met rabarber-venkelvulling
    18 / May / 2020

    Jet Stoop - 14 / Mar / 2019

    Porcelet met rabarber-venkelvulling

  • Lentesalade met procureur
    09 / May / 2020

    Jet Stoop - 14 / Mar / 2019

    Lentesalade met procureur

  • Carpaccio in een rolletje
    05 / May / 2020

    Jet Stoop - 14 / Mar / 2019

    Carpaccio in een rolletje

  • Courgettetorentjes met zalmtartaar
    30 / Apr / 2020

    Jet Stoop - 14 / Mar / 2019

    Courgettetorentjes met zalmtartaar

  • Pavlova met slagroom en roodfruit
    27 / Apr / 2020

    Jet Stoop - 14 / Mar / 2019

    Pavlova met slagroom en roodfruit

  • Aspergebouillon met safraanroom en geroosterd brood met doperwtentapenade en zeekraal
    27 / Apr / 2020

    Jet Stoop - 14 / Mar / 2019

    Aspergebouillon met safraanroom en geroosterd brood met doperwtentapenade en zeekraal

  • Spinazie-geitenkaastaartje met paddenstoelen en asperges
    26 / Apr / 2020

    Jet Stoop - 14 / Mar / 2019

    Spinazie-geitenkaastaartje met paddenstoelen en asperges

  • Asperges traditioneel met ham, ei en boter
    05 / Apr / 2020

    Jet Stoop - 14 / Mar / 2019

    Asperges traditioneel met ham, ei en boter

  • Strudel met groenten uit de moestuin
    02 / Apr / 2020

    Jet Stoop - 14 / Mar / 2019

    Strudel met groenten uit de moestuin

  • Asperges à la flamande met gerookte ham en radijsjes
    31 / Mar / 2020

    Jet Stoop - 14 / Mar / 2019

    Asperges à la flamande met gerookte ham en radijsjes

Login | Registreer

Wachtwoord vergeten?

  • Al je orders en retouren op één plek
  • Het bestelproces gaat nog sneller
  • Je winkelwagen is altijd en overal opgeslagen
MijnWijnPlein 4,7 / 5 - 16 Reviews @ Google
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »