• Biologische & biodynamische wijnen
  • Unieke wijnen van eigen import
  • Gratis bezorging vanaf €99,00

4.7Out of 16 Reviews

Waar puur genieten een biologische keuze is

Jet Stoop - 30 / Mar / 2020

Pasta met asperges, hollandaise saus, gedroogde tomaatjes en gerookte zalm

Wij adviseren om riesling bij deze pasta te eten omdat de mooie hoge zuren van de riesling goed samen gaan met het vette van de zalm en de zuren van de hollandaise saus.

Pasta met asperges, hollandaise saus, gedroogde tomaatjes en gerookte zalm
Recepten

Ingrediënten
4 personen

1 kg asperges
400 gram pasta
10 gedroogde tomaatjes
250 gram snoeptomaatjes
400 gram gerookte zalm
bieslook

2 grote eierdooiers (L)
1 eetlepel vers citroensap
1 eetlepel witte wijn azijn
100 gram roomboter
zout & peper

EXTRA:

blender of hoge kan met staafmixer
steelpannetje

BEREIDEN:

Schil de asperges rondom met een dunschiller vanaf vlak onder het kopje naar beneden en verwijder eventueel de onderkant.
Houd de schillen en onderkanten apart. 
Doe de schillen en onderkanten met het water in een ruime pan en laat 20 min. zachtjes koken.
Schenk de bouillon door een zeef en vang de bouillon op.
Doe de asperges met de bouillon in een ruime pan.
Breng de asperges aan de kook en zet het vuur na 10 min. uit. Laat 10 min. staan.
Neem de asperges met een schuimspaan uit de pan en houd apart. 
Schenk de bouillon in een aparte pan en vang de bouillon op. Hier kun je later eventueel soep van maken.

Kook ondertussen de pasta gaar.
Snij de gedroogde tomaatjes in reepjes en de snoeptomaatjes door de helft. 
Snij de asperges in stukjes. Houd de koppen apart. 

Klop de eigeel in de blender en voeg hier een beetje zout & peper aan toe.
Verhit ondertussen het citroensap en de azijn in het steelpannetje op middelmatig vuur. Houdt goed in de gaten totdat het gaat bruisen.  (Maar niet verbranden!)
Giet het hete mengsel van citroen en azijn voorzichtig in de blender, terwijl deze draait. Zet daarna de blender even uit.
Laat vervolgens de boter smelten in de steelpan, op laag vuur.
Zet de blender weer aan en voeg de boter toe aan het mengsel. BELANGRIJK: Begin eerst met indruppelen van de boter en vervolgens ga je over naar een dun straaltje bijgieten. Zo kunnen de losse componenten van de Hollandaise saus rustig emulgeren met elkaar.  Zet de blender uit, giet de saus over over de paste en voeg de tomaatjes en asperges toe. Leg als laatste de aspergekoppen en de gerookte zal op de pasta. Strooi de bieslook erover en nog wat zout en peper.

TIP: Deze saus dus echt als laatste stap in je kookprocess bereiden, want als je hem opnieuw opwarmt, gaat hij schiften!

Het recept van de hollandaise saus is afkomstig van bettyskitchen.nl

 

Laat een reactie achter

What are your experiences? Read or write a review here.

*Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

* Verplichte velden

Eerder bekeken

Het laatste nieuws op ons blog

  • Porcelet met rabarber-venkelvulling
    18 / May / 2020

    Jet Stoop - 30 / Mar / 2020

    Porcelet met rabarber-venkelvulling

  • Lentesalade met procureur
    09 / May / 2020

    Jet Stoop - 30 / Mar / 2020

    Lentesalade met procureur

  • Carpaccio in een rolletje
    05 / May / 2020

    Jet Stoop - 30 / Mar / 2020

    Carpaccio in een rolletje

  • Courgettetorentjes met zalmtartaar
    30 / Apr / 2020

    Jet Stoop - 30 / Mar / 2020

    Courgettetorentjes met zalmtartaar

  • Pavlova met slagroom en roodfruit
    27 / Apr / 2020

    Jet Stoop - 30 / Mar / 2020

    Pavlova met slagroom en roodfruit

  • Aspergebouillon met safraanroom en geroosterd brood met doperwtentapenade en zeekraal
    27 / Apr / 2020

    Jet Stoop - 30 / Mar / 2020

    Aspergebouillon met safraanroom en geroosterd brood met doperwtentapenade en zeekraal

  • Spinazie-geitenkaastaartje met paddenstoelen en asperges
    26 / Apr / 2020

    Jet Stoop - 30 / Mar / 2020

    Spinazie-geitenkaastaartje met paddenstoelen en asperges

  • Asperges traditioneel met ham, ei en boter
    05 / Apr / 2020

    Jet Stoop - 30 / Mar / 2020

    Asperges traditioneel met ham, ei en boter

  • Strudel met groenten uit de moestuin
    02 / Apr / 2020

    Jet Stoop - 30 / Mar / 2020

    Strudel met groenten uit de moestuin

  • Asperges à la flamande met gerookte ham en radijsjes
    31 / Mar / 2020

    Jet Stoop - 30 / Mar / 2020

    Asperges à la flamande met gerookte ham en radijsjes

Login | Registreer

Wachtwoord vergeten?

  • Al je orders en retouren op één plek
  • Het bestelproces gaat nog sneller
  • Je winkelwagen is altijd en overal opgeslagen
MijnWijnPlein 4,7 / 5 - 16 Reviews @ Google
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »