• Biologische & biodynamische wijnen
  • Unieke wijnen van eigen import
  • Gratis bezorging vanaf €99,00

4.7Out of 17 Reviews

Waar puur genieten een biologische keuze is

Jet Stoop - 31 / Oct / 2018

Oesterzwambonbon met olijvenvinaigrette

Heerlijk in combinatie met een combinatie van chardonnay en pinot noir zoals Prima Donna of Clemaentia.

Oesterzwambonbon met olijvenvinaigrette
Recepten

Voor 4 personen

Ingrediënten
2  grote sjalotten 25  pitloze Taggiasche olijven
2 teentjes knoflook 1 el kappertjes
olijfolie 2 el aceto balsamico
100 g kastanjechampignons 100 ml fruitige olijfolie
150 g oesterzwammen 10 stengels bieslook
50 ml droge witte wijn 2  appels (Granny Smith)
10 takjes bladpeterselie 1 zakje veldsla
3 el zure room 1 krop frisée
8 plakken serranoham

Pel en snipper de sjalotten en knoflook ragfijn. Fruit glazig in olijfolie in circa 2 minuten.
Haal de stelen van de kastanjechampignons. Snijd de champignons in blokjes. Snijd de oesterzwammen in repen en daarna in kleine stukjes.
Voeg de champignons en oesterzwammen toe aan de pan met sjalot en verwarm tot al het vocht is verdampt. Blus af met witte wijn. Breng op smaak met zeezout en peper uit de molen. Laat circa 4 minuten afkoelen.
Pluk en hak intussen de bladpeterselie ragfijn en meng samen met de zure room door het oesterzwammengsel
Spreid per ‘bonbon’ 2 plakken Serranoham uit op een vel plasticfolie.
Schep in het midden een lepel oesterzwamvulling en vouw er de ham over. Vorm de folie eromheen en draai tot een strak balletje (’bonbon’).

Hak de olijven met de hand of een keukenmachine fijn.
Spoel de kappertjes af onder koud water, laat uitlekken en hak grof.
Meng de olijvenpuree met aceto balsamico en olijfolie.
Snijd de bieslook in stukjes van 0,5 centimeter en voeg samen met de kappertjes toe aan de vinaigrette.

Schil de appels. Schil daarna op dezelfde manier door, zodat er een lange appel’sliert’ ontstaat.

Breng de appelsliert terug in de vorm van de appel en leg op het bord. Leg er een beetje frisée en veldsla in. Haal het plasticfolie van de ‘oesterzwambonbon’ en leg de bonbon in de appelschil. Lepel er de olijvenvinaigrette langs.

Eet smakelijk!

Laat een reactie achter

What are your experiences? Read or write a review here.

*Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

* Verplichte velden

Eerder bekeken

Het laatste nieuws op ons blog

  • Porcelet met rabarber-venkelvulling
    18 / May / 2020

    Jet Stoop - 31 / Oct / 2018

    Porcelet met rabarber-venkelvulling

  • Lentesalade met procureur
    09 / May / 2020

    Jet Stoop - 31 / Oct / 2018

    Lentesalade met procureur

  • Carpaccio in een rolletje
    05 / May / 2020

    Jet Stoop - 31 / Oct / 2018

    Carpaccio in een rolletje

  • Courgettetorentjes met zalmtartaar
    30 / Apr / 2020

    Jet Stoop - 31 / Oct / 2018

    Courgettetorentjes met zalmtartaar

  • Pavlova met slagroom en roodfruit
    27 / Apr / 2020

    Jet Stoop - 31 / Oct / 2018

    Pavlova met slagroom en roodfruit

  • Aspergebouillon met safraanroom en geroosterd brood met doperwtentapenade en zeekraal
    27 / Apr / 2020

    Jet Stoop - 31 / Oct / 2018

    Aspergebouillon met safraanroom en geroosterd brood met doperwtentapenade en zeekraal

  • Spinazie-geitenkaastaartje met paddenstoelen en asperges
    26 / Apr / 2020

    Jet Stoop - 31 / Oct / 2018

    Spinazie-geitenkaastaartje met paddenstoelen en asperges

  • Asperges traditioneel met ham, ei en boter
    05 / Apr / 2020

    Jet Stoop - 31 / Oct / 2018

    Asperges traditioneel met ham, ei en boter

  • Strudel met groenten uit de moestuin
    02 / Apr / 2020

    Jet Stoop - 31 / Oct / 2018

    Strudel met groenten uit de moestuin

  • Asperges à la flamande met gerookte ham en radijsjes
    31 / Mar / 2020

    Jet Stoop - 31 / Oct / 2018

    Asperges à la flamande met gerookte ham en radijsjes

Login | Registreer

Wachtwoord vergeten?

  • Al je orders en retouren op één plek
  • Het bestelproces gaat nog sneller
  • Je winkelwagen is altijd en overal opgeslagen
MijnWijnPlein 4,7 / 5 - 16 Reviews @ Google
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »