Gratis verzending voor orders boven €149,00 Meer informatie

Go to account settings
Bernard Fouquethapje voor bij de borrelMaison Gametschaal- schelpdierwijnspijs — 10 Dec 2019

Oesters met citroen sabayon

Oesters met citroen sabayon

Ingrediënten

Voor 2 personen:

6 oesters
sap van 1/2 citroen
1 eidooier
10 gram boter
peper
paprika

Het moeilijkste deel van dit recept is om de oesters te openen zonder ze te beschadigen. Dit kun je eventueel aan je visboer vragen. Open de oester en vang het vocht op in een kom. Snijd de oester los in zijn schelp. 

Verwarm water in een pan. Plaats de kom op de pan zodat de kom in contact komt met de stoom, niet met het water. Dit heet au-bain-marie.
Doe de eierdooier, het citroensap en de peper in de kom bij het oesterwater en mix, met behulp van uw elektrische mixer, de eidooiers tot sabayon. Wanneer deze dik wordt haal je de kom van de warmte bron, voeg de koude boter gesneden in stukjes toe en blijf roeren toe het gesmolten is.
Schep op elke oester sabayon en bestrooi licht met paprikapoeder.

Wees de eerste om te reageren...

Your email address won't be visible to the public

Blijf op de hoogte van
onze wijnbelevenissen

We zullen je niet spammen!

Winkelmand — 0

You cart is currently empty

Login | Registreer

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »