• Biologische & biodynamische wijnen
  • Unieke wijnen van eigen import
  • Gratis bezorging vanaf €99,00

4.7Out of 16 Reviews

Waar puur genieten een biologische keuze is

Jet Stoop - 09 / May / 2020

Lentesalade met procureur

heerlijk in combinatie met Champagne - Maison Gamet - Brut rosé de saignée of een rozé crémant.

Lentesalade met procureur
Recepten

INGREDIENTEN
500 g procureur
2 el roomboter
1 el olijfolie naturel

frambosedressing
75 gr frambozen
1 tl Dijon mosterd
175 ml fruitige olijfolie
zout en peper

Lentesalade
wortel
radijsjes
venkel,
komkommer
gele paprika
mix van kleurrijke slasoorten (landkers, snijbiet, veldsla, frisée, lollo blanco)

BEREIDINGSWIJZE
Procureur
Verwarm de oven voor op 160° C. Kruid het vlees met peper, zout en wrijf de buitenkant van de rollade in met wat fijne Dijonmosterd. Zet een pan met een dikke bodem op het fornuis. Laat hierin de boter goed heet worden. Draai de nek rondom in de bruisende boter tot deze mooi kleurt. Zet de pan vervolgens midden in de oven. Houd de eerste 30 minuten de temperatuur op 160 ° C. Verminder daarna naar 120° C en laat de rollade mooi garen (ongeveer een uurtje) tot een binnentemperatuur van 60-65° C is bereikt. Laat de rollade minstens vijf minuten rusten (rijpen) voor u hem aansnijdt.
Framboosdressing 
pureer de frambozen met mosterd, olijfolie en een beetje zeezout. Bewaar de dressing buiten de koelkast. 
Lentesalade
Schil de bospeentjes met een dunschiller. Was de radijsjes, venkel, komkommer en schaaf ze op een scherpe rauwkostschaaf in flinterdunne plakjes. Halveer de tomaatjes. Snij de paprika in kleine stukjes. Was de slasoorten en droog ze in een slacentrifuge.
Opmaak bord
Verdeel de slasoorten over het midden van borden en rangschik de groeten erover. Lepel er de dressing over. Snijd de procureur in flinterdunne plakken en leg deze op de salade. Druppel er nog iets dressing over en enkele korrels grof zeezout en zwarte peper uit de molen.

Laat een reactie achter

What are your experiences? Read or write a review here.

*Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

* Verplichte velden

Eerder bekeken

Het laatste nieuws op ons blog

  • Porcelet met rabarber-venkelvulling
    18 / May / 2020

    Jet Stoop - 09 / May / 2020

    Porcelet met rabarber-venkelvulling

  • Lentesalade met procureur
    09 / May / 2020

    Jet Stoop - 09 / May / 2020

    Lentesalade met procureur

  • Carpaccio in een rolletje
    05 / May / 2020

    Jet Stoop - 09 / May / 2020

    Carpaccio in een rolletje

  • Courgettetorentjes met zalmtartaar
    30 / Apr / 2020

    Jet Stoop - 09 / May / 2020

    Courgettetorentjes met zalmtartaar

  • Pavlova met slagroom en roodfruit
    27 / Apr / 2020

    Jet Stoop - 09 / May / 2020

    Pavlova met slagroom en roodfruit

  • Aspergebouillon met safraanroom en geroosterd brood met doperwtentapenade en zeekraal
    27 / Apr / 2020

    Jet Stoop - 09 / May / 2020

    Aspergebouillon met safraanroom en geroosterd brood met doperwtentapenade en zeekraal

  • Spinazie-geitenkaastaartje met paddenstoelen en asperges
    26 / Apr / 2020

    Jet Stoop - 09 / May / 2020

    Spinazie-geitenkaastaartje met paddenstoelen en asperges

  • Asperges traditioneel met ham, ei en boter
    05 / Apr / 2020

    Jet Stoop - 09 / May / 2020

    Asperges traditioneel met ham, ei en boter

  • Strudel met groenten uit de moestuin
    02 / Apr / 2020

    Jet Stoop - 09 / May / 2020

    Strudel met groenten uit de moestuin

  • Asperges à la flamande met gerookte ham en radijsjes
    31 / Mar / 2020

    Jet Stoop - 09 / May / 2020

    Asperges à la flamande met gerookte ham en radijsjes

Login | Registreer

Wachtwoord vergeten?

  • Al je orders en retouren op één plek
  • Het bestelproces gaat nog sneller
  • Je winkelwagen is altijd en overal opgeslagen
MijnWijnPlein 4,7 / 5 - 16 Reviews @ Google
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »