Gratis verzending voor orders boven €149,00 Meer informatie

Go to account settings
bbqMaison GametroséUit het Seizoenvleesvoorgerecht — 09 May 2020

Lentesalade met procureur

Lentesalade met procureur

INGREDIENTEN
500 g procureur
2 el roomboter
1 el olijfolie naturel

frambosedressing
75 gr frambozen
1 tl Dijon mosterd
175 ml fruitige olijfolie
zout en peper

Lentesalade
wortel
radijsjes
venkel,
komkommer
gele paprika
mix van kleurrijke slasoorten (landkers, snijbiet, veldsla, frisée, lollo blanco)

BEREIDINGSWIJZE
Procureur
Verwarm de oven voor op 160° C. Kruid het vlees met peper, zout en wrijf de buitenkant van de rollade in met wat fijne Dijonmosterd. Zet een pan met een dikke bodem op het fornuis. Laat hierin de boter goed heet worden. Draai de nek rondom in de bruisende boter tot deze mooi kleurt. Zet de pan vervolgens midden in de oven. Houd de eerste 30 minuten de temperatuur op 160 ° C. Verminder daarna naar 120° C en laat de rollade mooi garen (ongeveer een uurtje) tot een binnentemperatuur van 60-65° C is bereikt. Laat de rollade minstens vijf minuten rusten (rijpen) voor u hem aansnijdt.
Framboosdressing 
pureer de frambozen met mosterd, olijfolie en een beetje zeezout. Bewaar de dressing buiten de koelkast. 
Lentesalade
Schil de bospeentjes met een dunschiller. Was de radijsjes, venkel, komkommer en schaaf ze op een scherpe rauwkostschaaf in flinterdunne plakjes. Halveer de tomaatjes. Snij de paprika in kleine stukjes. Was de slasoorten en droog ze in een slacentrifuge.
Opmaak bord
Verdeel de slasoorten over het midden van borden en rangschik de groeten erover. Lepel er de dressing over. Snijd de procureur in flinterdunne plakken en leg deze op de salade. Druppel er nog iets dressing over en enkele korrels grof zeezout en zwarte peper uit de molen.

Wees de eerste om te reageren...

Your email address won't be visible to the public

Blijf op de hoogte van
onze wijnbelevenissen

We zullen je niet spammen!

Winkelmand — 0

You cart is currently empty

Login | Registreer

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »