• Biologische & biodynamische wijnen
  • Unieke wijnen van eigen import
  • Gratis bezorging vanaf €99,00

4.7Out of 16 Reviews

Waar puur genieten een biologische keuze is

Jet Stoop - 01 / Nov / 2018

Kroketjes van ganzenbout met dragonmayonaise

heerlijk in combinatie met een frisse Pouilly Fumé van Domaine Moreux of Domaine du Bouchot.

Kroketjes van ganzenbout met dragonmayonaise
Recepten

voor 25 stuks:

Ingrediënten
4 g gelatineblaadjes
75 g boter
300 g bloem
500 ml ganzenbouillon
3 tl selderijzout
1 snufje cayennepeper
1 snufje nootmuskaatpoeder
1 snufje kerriepoeder
350 g fijngesneden gekookte ganzenbout
2  eidooiers
75 ml room
300 g paneermeel
5 ml citroensap
eiwit
3 takjes dragon
1  citroen
1  eidooier
1 el fijne mosterd
150 ml zonnebloemolie

Week de gelatine in ruim koud water. Smelt voor de roux de boter in een pan maar laat de boter niet kleuren. Roer er met een houten lepel 100 gram bloem door en gaar circa 2 minuten tot de roux loslaat van de pan. Voeg al roerend met een garde beetje bij beetje de bouillon toe en kook al roerend door tot de bloem gaar is. Haal de pan van het vuur als de salpicon glanst en niet meer melig smaakt. Knijp de gelatine uit. Voeg de specerijen, citroensap, gelatine en het ganzenvlees toe. Meng de eidooiers met de room en meng door de salpicon. Breng op smaak met een beetje zout en versgemalen peper. Bestrijk een bakplaat met olie en verdeel de salpicon erover. Smeer uit tot een dikte van 2 centimeter en laat minstens 2 uur opstijven in de koelkast.

Hak de dragon fijn. Meng het sap van de citroen, eidooier en mosterd en breng op smaak met een beetje zout en versgemalen peper. Voeg al roerend met een garde beetje bij beetje de olie toe en voeg de dragon toe.

Verwarm de frituur voor op 180 °C. Klop het eiwit los. Snijd de salpicon in stukjes en vorm 25 kleine kroketjes van circa 40 gram per stuk. Rol de kroketjes door de resterende bloem, dan door het eiwit en dan door het paneermeel en herhaal dit nog een keer. Frituur ze in circa 4 minuten goudbruin en krokant.

Eet smakelijk!

Laat een reactie achter

What are your experiences? Read or write a review here.

*Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

* Verplichte velden

Eerder bekeken

Het laatste nieuws op ons blog

  • Porcelet met rabarber-venkelvulling
    18 / May / 2020

    Jet Stoop - 01 / Nov / 2018

    Porcelet met rabarber-venkelvulling

  • Lentesalade met procureur
    09 / May / 2020

    Jet Stoop - 01 / Nov / 2018

    Lentesalade met procureur

  • Carpaccio in een rolletje
    05 / May / 2020

    Jet Stoop - 01 / Nov / 2018

    Carpaccio in een rolletje

  • Courgettetorentjes met zalmtartaar
    30 / Apr / 2020

    Jet Stoop - 01 / Nov / 2018

    Courgettetorentjes met zalmtartaar

  • Pavlova met slagroom en roodfruit
    27 / Apr / 2020

    Jet Stoop - 01 / Nov / 2018

    Pavlova met slagroom en roodfruit

  • Aspergebouillon met safraanroom en geroosterd brood met doperwtentapenade en zeekraal
    27 / Apr / 2020

    Jet Stoop - 01 / Nov / 2018

    Aspergebouillon met safraanroom en geroosterd brood met doperwtentapenade en zeekraal

  • Spinazie-geitenkaastaartje met paddenstoelen en asperges
    26 / Apr / 2020

    Jet Stoop - 01 / Nov / 2018

    Spinazie-geitenkaastaartje met paddenstoelen en asperges

  • Asperges traditioneel met ham, ei en boter
    05 / Apr / 2020

    Jet Stoop - 01 / Nov / 2018

    Asperges traditioneel met ham, ei en boter

  • Strudel met groenten uit de moestuin
    02 / Apr / 2020

    Jet Stoop - 01 / Nov / 2018

    Strudel met groenten uit de moestuin

  • Asperges à la flamande met gerookte ham en radijsjes
    31 / Mar / 2020

    Jet Stoop - 01 / Nov / 2018

    Asperges à la flamande met gerookte ham en radijsjes

Login | Registreer

Wachtwoord vergeten?

  • Al je orders en retouren op één plek
  • Het bestelproces gaat nog sneller
  • Je winkelwagen is altijd en overal opgeslagen
MijnWijnPlein 4,7 / 5 - 16 Reviews @ Google
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »