• Biologische & biodynamische wijnen
  • Unieke wijnen van eigen import
  • Gratis bezorging vanaf €99,00

4.7Out of 17 Reviews

Waar puur genieten een biologische keuze is

Jet Stoop - 27 / Jun / 2019

Kalfsvlees met tonijnmayonaise

een uitstekende combinatie met Châteauneuf-du-Pape Blanc of La Clef de Sol

Kalfsvlees met tonijnmayonaise
Recepten

Voor 4 personen

Ingrediënten
500g kalfslende
1 eidooier
1 eetlepel mosterd
1 eetlepel witte wijnazijn
200ml neutrale olie
5 ansjovisfilets
1 eetlepel kappertjes
150g tonijn in olijfolie
150 gr sla
1 eetlepel witte wijnazijn
2 eetlepels olijfolie
zout en peper

Breng het vlees op smaak met zout en peper en wikkel het strak in plasticfolie.
Zet een pan met water op en laat het koken. Leg het vlees dat is ingewikkeld met plasticfolie in het kokend water voor 20 minuten. Laat het vlees  zeker een uur afkoelen buiten de koelkast. Zet het daarna in de koelkast.

Klop de azijn met de mosterd en de eidooiers romig. Maak op smaak met een beetje zout en peper. Voeg al kloppend, druppelsgewijs de olie toe. Als je dit te snel doet gaat de mayonaise schiften. Neem dus je tijd en klop stevig door tot de mayonaise vol en romig is. Proef of je hem lekker vind. Anders eventueel op smaak brengen met nog een beetje zout en peper.

Doe de 5 ansjovisfilets, 1 eetlepel kappertjes en de 150g tonijn in een schaal en mix met een staafmixer tot een gladde saus. Voeg een beetje water toe als het niet goed mengt.

Voeg de saus en mayonaise samen en breng op smaak met zout en peper.

Snij dunne plakken. Leg een plak vlees opgevouwen met sla op het bord, schep er een wat tonijnmayonaise op, Leg een tweede plak vlees opgevouwen met sla er boven op en serveer extra saus er apart bij. 

Laat een reactie achter

What are your experiences? Read or write a review here.

*Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

* Verplichte velden

Eerder bekeken

Het laatste nieuws op ons blog

  • Porcelet met rabarber-venkelvulling
    18 / May / 2020

    Jet Stoop - 27 / Jun / 2019

    Porcelet met rabarber-venkelvulling

  • Lentesalade met procureur
    09 / May / 2020

    Jet Stoop - 27 / Jun / 2019

    Lentesalade met procureur

  • Carpaccio in een rolletje
    05 / May / 2020

    Jet Stoop - 27 / Jun / 2019

    Carpaccio in een rolletje

  • Courgettetorentjes met zalmtartaar
    30 / Apr / 2020

    Jet Stoop - 27 / Jun / 2019

    Courgettetorentjes met zalmtartaar

  • Pavlova met slagroom en roodfruit
    27 / Apr / 2020

    Jet Stoop - 27 / Jun / 2019

    Pavlova met slagroom en roodfruit

  • Aspergebouillon met safraanroom en geroosterd brood met doperwtentapenade en zeekraal
    27 / Apr / 2020

    Jet Stoop - 27 / Jun / 2019

    Aspergebouillon met safraanroom en geroosterd brood met doperwtentapenade en zeekraal

  • Spinazie-geitenkaastaartje met paddenstoelen en asperges
    26 / Apr / 2020

    Jet Stoop - 27 / Jun / 2019

    Spinazie-geitenkaastaartje met paddenstoelen en asperges

  • Asperges traditioneel met ham, ei en boter
    05 / Apr / 2020

    Jet Stoop - 27 / Jun / 2019

    Asperges traditioneel met ham, ei en boter

  • Strudel met groenten uit de moestuin
    02 / Apr / 2020

    Jet Stoop - 27 / Jun / 2019

    Strudel met groenten uit de moestuin

  • Asperges à la flamande met gerookte ham en radijsjes
    31 / Mar / 2020

    Jet Stoop - 27 / Jun / 2019

    Asperges à la flamande met gerookte ham en radijsjes

Login | Registreer

Wachtwoord vergeten?

  • Al je orders en retouren op één plek
  • Het bestelproces gaat nog sneller
  • Je winkelwagen is altijd en overal opgeslagen
MijnWijnPlein 4,7 / 5 - 16 Reviews @ Google
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »