• Biologische & biodynamische wijnen
  • Unieke wijnen van eigen import
  • Gratis bezorging vanaf €99,00

4.7Out of 16 Reviews

Waar puur genieten een biologische keuze is

Jet Stoop - 30 / Apr / 2020

Courgettetorentjes met zalmtartaar

Heerlijk om te combineren met Macon-Village, Montagny 1er Cru "Les Jardins"

Courgettetorentjes met zalmtartaar
Recepten

voor 4 personen

Ingrediënten

1 teentje knoflook
100 ml olijfolie
2  courgettes
150 g roomkaas
20 takjes bieslook
300 g rauwe zalm
50 g zeekraal
1  sjalot
2 takjes munt
2 el olijfolie
1  sinaasappel
paar takjes dille

Steek de bbq aan. Pel de knoflook en pers de knoflook uit boven de olie. Snijd de courgette in plakjes van circa 1 centimeter en bestrijk ze met knoflookolie. Bak de plakjes courgette aan elke kant op de bbq. Breng ze op smaak met een beetje zout en versgemalen peper. Je kan de courgette ook in een grilpan bakken. 

Snijd de zalm in kleine blokjes. Pel en snipper de sjalot. Pluk en snijd de munt fijn. Breek de te grote stukken zeekraal door de helft. Meng dit allemaal met de zalm en breng op smaak met de olijfolie, rasp van een sinaasappel en een beetje zout en versgemalen peper.

Roer de roomkaas los met het sap van de geraspte sinaasappel. Snijd de bieslook in kleine ringetjes en roer de bieslook door de roomkaas. Breng de roomkaas op smaak met een beetje zout en versgemalen peper.

Leg een plak courgette voor je neer en schep er een lepel zalmtartaar en een lepel roomkaas op. Leg hierop weer een plak courgette, zalmtartaar en een lepel roomkaas. Leg er nog een plak courgette op en schenk er een klein beetje olijfolie over. Garneer met dille.

Eet smakelijk!

 

Laat een reactie achter

What are your experiences? Read or write a review here.

*Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

* Verplichte velden

Eerder bekeken

Het laatste nieuws op ons blog

  • Porcelet met rabarber-venkelvulling
    18 / May / 2020

    Jet Stoop - 30 / Apr / 2020

    Porcelet met rabarber-venkelvulling

  • Lentesalade met procureur
    09 / May / 2020

    Jet Stoop - 30 / Apr / 2020

    Lentesalade met procureur

  • Carpaccio in een rolletje
    05 / May / 2020

    Jet Stoop - 30 / Apr / 2020

    Carpaccio in een rolletje

  • Courgettetorentjes met zalmtartaar
    30 / Apr / 2020

    Jet Stoop - 30 / Apr / 2020

    Courgettetorentjes met zalmtartaar

  • Pavlova met slagroom en roodfruit
    27 / Apr / 2020

    Jet Stoop - 30 / Apr / 2020

    Pavlova met slagroom en roodfruit

  • Aspergebouillon met safraanroom en geroosterd brood met doperwtentapenade en zeekraal
    27 / Apr / 2020

    Jet Stoop - 30 / Apr / 2020

    Aspergebouillon met safraanroom en geroosterd brood met doperwtentapenade en zeekraal

  • Spinazie-geitenkaastaartje met paddenstoelen en asperges
    26 / Apr / 2020

    Jet Stoop - 30 / Apr / 2020

    Spinazie-geitenkaastaartje met paddenstoelen en asperges

  • Asperges traditioneel met ham, ei en boter
    05 / Apr / 2020

    Jet Stoop - 30 / Apr / 2020

    Asperges traditioneel met ham, ei en boter

  • Strudel met groenten uit de moestuin
    02 / Apr / 2020

    Jet Stoop - 30 / Apr / 2020

    Strudel met groenten uit de moestuin

  • Asperges à la flamande met gerookte ham en radijsjes
    31 / Mar / 2020

    Jet Stoop - 30 / Apr / 2020

    Asperges à la flamande met gerookte ham en radijsjes

Login | Registreer

Wachtwoord vergeten?

  • Al je orders en retouren op één plek
  • Het bestelproces gaat nog sneller
  • Je winkelwagen is altijd en overal opgeslagen
MijnWijnPlein 4,7 / 5 - 16 Reviews @ Google
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »