Gratis verzending voor orders boven €149,00 Meer informatie

Go to account settings
chardonnayDomaine RomaninHoofdgerechtviswijnspijs — 30 Apr 2020

Courgettetorentjes met zalmtartaar

Courgettetorentjes met zalmtartaar

voor 4 personen

Ingrediënten

1 teentje knoflook
100 ml olijfolie
2  courgettes
150 g roomkaas
20 takjes bieslook
300 g rauwe zalm
50 g zeekraal
1  sjalot
2 takjes munt
2 el olijfolie
1  sinaasappel
paar takjes dille

Steek de bbq aan. Pel de knoflook en pers de knoflook uit boven de olie. Snijd de courgette in plakjes van circa 1 centimeter en bestrijk ze met knoflookolie. Bak de plakjes courgette aan elke kant op de bbq. Breng ze op smaak met een beetje zout en versgemalen peper. Je kan de courgette ook in een grilpan bakken. 

Snijd de zalm in kleine blokjes. Pel en snipper de sjalot. Pluk en snijd de munt fijn. Breek de te grote stukken zeekraal door de helft. Meng dit allemaal met de zalm en breng op smaak met de olijfolie, rasp van een sinaasappel en een beetje zout en versgemalen peper.

Roer de roomkaas los met het sap van de geraspte sinaasappel. Snijd de bieslook in kleine ringetjes en roer de bieslook door de roomkaas. Breng de roomkaas op smaak met een beetje zout en versgemalen peper.

Leg een plak courgette voor je neer en schep er een lepel zalmtartaar en een lepel roomkaas op. Leg hierop weer een plak courgette, zalmtartaar en een lepel roomkaas. Leg er nog een plak courgette op en schenk er een klein beetje olijfolie over. Garneer met dille.

Eet smakelijk!

 
Wees de eerste om te reageren...

Your email address won't be visible to the public

Blijf op de hoogte van
onze wijnbelevenissen

We zullen je niet spammen!

Winkelmand — 0

You cart is currently empty

Login | Registreer

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »