• Biologische & biodynamische wijnen
  • Unieke wijnen van eigen import
  • Gratis bezorging vanaf €99,00

4.7Out of 16 Reviews

Waar puur genieten een biologische keuze is

28 / Mar / 2020

Aspergesoep met ham en ei

Wij adviseren om Chablis te drinken bij deze aspergesoep. De mooie zure van de wijn gaan heel goed samen met het romige van de soep.

Aspergesoep met ham en ei
Recepten

Ingrediënten
4 personen

500 g verse witte asperges
1 liter water
40 g ongezouten roomboter
30 g tarwebloem
2 kippenbouillontabletten
50 ml verse slagroom
peterselie
2 gekookte eieren
100 gram achterham

Schil de asperges rondom met een dunschiller vanaf vlak onder het kopje naar beneden en verwijder eventueel de onderkant.
Houd de schillen en onderkanten apart. 
Doe de schillen en onderkanten met het water in een ruime pan en laat 20 min. zachtjes koken.
Schenk de bouillon door een zeef en vang de bouillon op.
Doe de asperges met de bouillon in een ruime pan.
Breng de asperges aan de kook en zet het vuur na 10 min. uit. Laat 10 min. staan.
Neem de asperges met een schuimspaan uit de pan en houd apart. 
Schenk de bouillon in een aparte pan en vang de bouillon op.
Smelt de boter in dezelfde pan en voeg de bloem toe. Roer tot een glad mengsel en laat 3-4 min. op laag vuur garen zonder te kleuren.
Voeg de bouillon en bouillontabletten toe en breng aan de kook.
Laat 5 min. zachtjes koken.
Snijd de asperges in stukjes en voeg met de slagroom toe aan de soep.
Breng op smaak met peper en zout. Snij de eieren in stukjes en de ham in dunne reepjes. 
Schep de soep in de kommen en schep het ei en de ham en peterselie in de soep. 

Smakelijk eten!

Laat een reactie achter

What are your experiences? Read or write a review here.

*Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

* Verplichte velden

Eerder bekeken

Het laatste nieuws op ons blog

  • Porcelet met rabarber-venkelvulling
    18 / May / 2020

    28 / Mar / 2020

    Porcelet met rabarber-venkelvulling

  • Lentesalade met procureur
    09 / May / 2020

    28 / Mar / 2020

    Lentesalade met procureur

  • Carpaccio in een rolletje
    05 / May / 2020

    28 / Mar / 2020

    Carpaccio in een rolletje

  • Courgettetorentjes met zalmtartaar
    30 / Apr / 2020

    28 / Mar / 2020

    Courgettetorentjes met zalmtartaar

  • Pavlova met slagroom en roodfruit
    27 / Apr / 2020

    28 / Mar / 2020

    Pavlova met slagroom en roodfruit

  • Aspergebouillon met safraanroom en geroosterd brood met doperwtentapenade en zeekraal
    27 / Apr / 2020

    28 / Mar / 2020

    Aspergebouillon met safraanroom en geroosterd brood met doperwtentapenade en zeekraal

  • Spinazie-geitenkaastaartje met paddenstoelen en asperges
    26 / Apr / 2020

    28 / Mar / 2020

    Spinazie-geitenkaastaartje met paddenstoelen en asperges

  • Asperges traditioneel met ham, ei en boter
    05 / Apr / 2020

    28 / Mar / 2020

    Asperges traditioneel met ham, ei en boter

  • Strudel met groenten uit de moestuin
    02 / Apr / 2020

    28 / Mar / 2020

    Strudel met groenten uit de moestuin

  • Asperges à la flamande met gerookte ham en radijsjes
    31 / Mar / 2020

    28 / Mar / 2020

    Asperges à la flamande met gerookte ham en radijsjes

Login | Registreer

Wachtwoord vergeten?

  • Al je orders en retouren op één plek
  • Het bestelproces gaat nog sneller
  • Je winkelwagen is altijd en overal opgeslagen
MijnWijnPlein 4,7 / 5 - 16 Reviews @ Google
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »