• Biologische & biodynamische wijnen
  • Unieke wijnen van eigen import
  • Gratis bezorging vanaf €99,00

4.7Out of 16 Reviews

Waar puur genieten een biologische keuze is

Jet Stoop - 24 / Mar / 2020

Asperges met licht gerookte zalm onder een laagje schuim

In de Elzas hebben wij dit gerecht gegeten en deze werd geserveerd met Muscat. De Muscat gaat heel goed met asperges omdat de muscat een bittertje heeft dat ook in veel soorten groenten voor komt. Daarom is Muscat met groenten en dus asperges een zeer goede combinatie.

Asperges met licht gerookte zalm onder een laagje schuim
Recepten

Asperges met licht gerookte zalmreepjes onder een laagje schuim

1 kg asperges
een paar kappertjes
een paar fijngesneden olijven
1 kleine sjalot
witte asperges (afsnijdsels en schillen)
geraspte sinaasappelschil
beetje dille
paar druppels sesamolie
100 ml slagroom
peper en zout
500 gram zalm
120 gram zeezout
80 gram lichtbruine basterdsuiker
2 theelepels dille

Asperges

Pureer asperges, sjalot, slagroom, geraspte sinaasappelschil en olie in de blender of keukenmachine helemaal fijn. Zeef het gepureerde mengsel goed, zodat je een mooie gladde saus overhoudt. Proef en breng op smaak met peper en eventueel zout. Giet de gezeefde massa in de sifon en doe er de patronen in. Houd je sifon ondersteboven en schud krachtig. Zet minstens 3 uur in de koelkast. Meng het zout, de suiker, dille en de geraspte sinaasappelschil in een bakje goed door elkaar. bedek de zalm met bovenstaand mengsel en huishoudfolie en leg er een zware snijplank op oid en laat 24 uur pekelen. Spoel de zalm goed af onder de kraan en droog deze daarna voorzichtig toch goed af. Laat hem het liefst een tijdje drogen in een koude omgeving. Vul de Cold Smoke Generator met houtmot en steek hem aan. Dit kan in een grote pan of in de bbq. Rook je zalm nu zo’n 8 tot 10 uur. Ik laat de zalm hierna een dag in de koelkast staan, Nog lekkerder. Kook de asperges 10 minuten in kokend water, zet het vuur uit en laat nog 5 a 10 minuten staan. Dit hangt af van hoe gaar je de asperges wil hebben. Dep ze goed droog met keukenpapier. Snijd elke asperge in 4 schuine stukken. snij de kappertjes door de helft en olijven door 4en. Snij de zalm in dunne plakjes en meng met de asperges kappertje en olijven. Doe dit mengsel in een kopje of mooi klein kommetje en spuit wat schuim over het geheel.

Laat een reactie achter

What are your experiences? Read or write a review here.

*Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

* Verplichte velden

Eerder bekeken

Het laatste nieuws op ons blog

  • Porcelet met rabarber-venkelvulling
    18 / May / 2020

    Jet Stoop - 24 / Mar / 2020

    Porcelet met rabarber-venkelvulling

  • Lentesalade met procureur
    09 / May / 2020

    Jet Stoop - 24 / Mar / 2020

    Lentesalade met procureur

  • Carpaccio in een rolletje
    05 / May / 2020

    Jet Stoop - 24 / Mar / 2020

    Carpaccio in een rolletje

  • Courgettetorentjes met zalmtartaar
    30 / Apr / 2020

    Jet Stoop - 24 / Mar / 2020

    Courgettetorentjes met zalmtartaar

  • Pavlova met slagroom en roodfruit
    27 / Apr / 2020

    Jet Stoop - 24 / Mar / 2020

    Pavlova met slagroom en roodfruit

  • Aspergebouillon met safraanroom en geroosterd brood met doperwtentapenade en zeekraal
    27 / Apr / 2020

    Jet Stoop - 24 / Mar / 2020

    Aspergebouillon met safraanroom en geroosterd brood met doperwtentapenade en zeekraal

  • Spinazie-geitenkaastaartje met paddenstoelen en asperges
    26 / Apr / 2020

    Jet Stoop - 24 / Mar / 2020

    Spinazie-geitenkaastaartje met paddenstoelen en asperges

  • Asperges traditioneel met ham, ei en boter
    05 / Apr / 2020

    Jet Stoop - 24 / Mar / 2020

    Asperges traditioneel met ham, ei en boter

  • Strudel met groenten uit de moestuin
    02 / Apr / 2020

    Jet Stoop - 24 / Mar / 2020

    Strudel met groenten uit de moestuin

  • Asperges à la flamande met gerookte ham en radijsjes
    31 / Mar / 2020

    Jet Stoop - 24 / Mar / 2020

    Asperges à la flamande met gerookte ham en radijsjes

Login | Registreer

Wachtwoord vergeten?

  • Al je orders en retouren op één plek
  • Het bestelproces gaat nog sneller
  • Je winkelwagen is altijd en overal opgeslagen
MijnWijnPlein 4,7 / 5 - 16 Reviews @ Google
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »