• Biologische & biodynamische wijnen
  • Unieke wijnen van eigen import
  • Gratis bezorging vanaf €99,00

4.7Out of 17 Reviews

Waar puur genieten een biologische keuze is

Jet Stoop - 26 / Mar / 2020

Geroosterde opgerolde boerderijkip bedekt met morilles, aspergefricassee met Hollandaise saus en gevogelte jus

In de Elzas hebben wij dit gerecht gegeten en deze werd geserveerd met pinot noir. Heerlijk!

Geroosterde opgerolde boerderijkip bedekt met morilles, aspergefricassee met Hollandaise saus en gevogelte jus
Recepten

Geroosterde opgerolde boerderijkip bedekt met morilles, aspergefricassee met Hollandaise saus en gevogelte jus

gevogeltejus

1,5 kg soepkip
500 gr prei
500 gr winterwortel
250 gr uien
3 stengels bleekselderij
1 takje tijm
flink witte peper uit de molen
tl lapsang thee
paar stukjes foelie
2 laurierblaadjes
4 tot 5 liter water

opgerolde boerderijkip

2 stuks kipfilet van de boerderijkip
2 stuks eiwit
1 dl room scheutje gevogeltejus
1 eetlepel lapsang thee
katenspek
5 morilles
fijn gewreven knoflook
witte peper
zout

morilles 

1dl witte wijn
10 morilles
gevogeltejus
150g Boter
2 Eidooiers
2 el citroensap
2 el witte wijn

Bak de soepkip op hoog vuur zodat deze lekker bruin wordt. Voeg de rest van de ingrediënten toe. Laat 2 uur zachtjes koken, zet het vuur uit en laat de pan een nacht afkoelen op een koele plek. Zeef de soep door een passeerdoek en laat tot een dikke jus inkoken.
Houd een paar stukjes prei, wortel, uien en bleekselderij apart en snij deze brunoise.
Verwarm de room tot het kookpunt samen het de lapsang thee. Laat een tijdje trekken. zeef de room. Maak de kipfilet schoon, snijd deze in gelijkmatige repen, bestrooi met zout, peper. Haal de haasjes eraf en snijd het overtollige vet weg. Leg het katenspek in één rechte baan op vershoudfolie. Besmeer het spek met eiwit en leg hier de geplette filets op. Draai de afgesneden stukjes vlees samen met het eiwit, room, morilles, zout, peper en knoflook fijn in een keukenmachine. Spuit de farce op de filet en rol op. Rol de rouleau in huishoudfolie en pak ze in. Leg ze in een pan water van 75°C en laat ze 20 minuten garen. Snijd de rouleau in vier porties en bak deze rondom aan. 
Breng de wijn aan de kook en voeg de overige 10 morilles toe. Blus af met jus en maak op smaak met zout. 
Kook de asperges 5 minuten in kokend water, zet het vuur uit en laat nog 5 a 10 minuten staan. Dit hangt af van hoe gaar je de asperges wil hebben. Dep ze goed droog met keukenpapier. Snijd elke asperge in 4 schuine stukken. Bak de in brunoise gesneden groenten in een beetje roomboter en voeg de gesneden asperges toe. 
Klop de eierdooiers au bain marie tot het mengsel dikker wordt maar vloeibaar blijft. Geleidelijk aan de boter in stukken toevoegen en goed kloppen, zodat de boter goed smelt en zich goed mengt. Breng op smaak met zout en peper.
Meng de citroen met de witte wijn en voeg het sap naar smaak toe. Doe dit als de saus van het vuur is.

Laat een reactie achter

What are your experiences? Read or write a review here.

*Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

* Verplichte velden

Eerder bekeken

Het laatste nieuws op ons blog

  • Porcelet met rabarber-venkelvulling
    18 / May / 2020

    Jet Stoop - 26 / Mar / 2020

    Porcelet met rabarber-venkelvulling

  • Lentesalade met procureur
    09 / May / 2020

    Jet Stoop - 26 / Mar / 2020

    Lentesalade met procureur

  • Carpaccio in een rolletje
    05 / May / 2020

    Jet Stoop - 26 / Mar / 2020

    Carpaccio in een rolletje

  • Courgettetorentjes met zalmtartaar
    30 / Apr / 2020

    Jet Stoop - 26 / Mar / 2020

    Courgettetorentjes met zalmtartaar

  • Pavlova met slagroom en roodfruit
    27 / Apr / 2020

    Jet Stoop - 26 / Mar / 2020

    Pavlova met slagroom en roodfruit

  • Aspergebouillon met safraanroom en geroosterd brood met doperwtentapenade en zeekraal
    27 / Apr / 2020

    Jet Stoop - 26 / Mar / 2020

    Aspergebouillon met safraanroom en geroosterd brood met doperwtentapenade en zeekraal

  • Spinazie-geitenkaastaartje met paddenstoelen en asperges
    26 / Apr / 2020

    Jet Stoop - 26 / Mar / 2020

    Spinazie-geitenkaastaartje met paddenstoelen en asperges

  • Asperges traditioneel met ham, ei en boter
    05 / Apr / 2020

    Jet Stoop - 26 / Mar / 2020

    Asperges traditioneel met ham, ei en boter

  • Strudel met groenten uit de moestuin
    02 / Apr / 2020

    Jet Stoop - 26 / Mar / 2020

    Strudel met groenten uit de moestuin

  • Asperges à la flamande met gerookte ham en radijsjes
    31 / Mar / 2020

    Jet Stoop - 26 / Mar / 2020

    Asperges à la flamande met gerookte ham en radijsjes

Login | Registreer

Wachtwoord vergeten?

  • Al je orders en retouren op één plek
  • Het bestelproces gaat nog sneller
  • Je winkelwagen is altijd en overal opgeslagen
MijnWijnPlein 4,7 / 5 - 16 Reviews @ Google
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »