Gratis verzending voor orders boven €149,00 Meer informatie

Go to account settings
aspergesHoofdgerechtkippinot noirUit het Seizoenwijnspijs — 26 Mar 2020

Geroosterde opgerolde boerderijkip bedekt met morilles, aspergefricassee met Hollandaise saus en gevogelte jus

Geroosterde opgerolde boerderijkip bedekt met morilles, aspergefricassee met Hollandaise saus en gevogelte jus

Geroosterde opgerolde boerderijkip bedekt met morilles, aspergefricassee met Hollandaise saus en gevogelte jus

gevogeltejus

1,5 kg soepkip
500 gr prei
500 gr winterwortel
250 gr uien
3 stengels bleekselderij
1 takje tijm
flink witte peper uit de molen
tl lapsang thee
paar stukjes foelie
2 laurierblaadjes
4 tot 5 liter water

opgerolde boerderijkip

2 stuks kipfilet van de boerderijkip
2 stuks eiwit
1 dl room scheutje gevogeltejus
1 eetlepel lapsang thee
katenspek
5 morilles
fijn gewreven knoflook
witte peper
zout

morilles 

1dl witte wijn
10 morilles
gevogeltejus
150g Boter
2 Eidooiers
2 el citroensap
2 el witte wijn

Bak de soepkip op hoog vuur zodat deze lekker bruin wordt. Voeg de rest van de ingrediënten toe. Laat 2 uur zachtjes koken, zet het vuur uit en laat de pan een nacht afkoelen op een koele plek. Zeef de soep door een passeerdoek en laat tot een dikke jus inkoken.
Houd een paar stukjes prei, wortel, uien en bleekselderij apart en snij deze brunoise.
Verwarm de room tot het kookpunt samen het de lapsang thee. Laat een tijdje trekken. zeef de room. Maak de kipfilet schoon, snijd deze in gelijkmatige repen, bestrooi met zout, peper. Haal de haasjes eraf en snijd het overtollige vet weg. Leg het katenspek in één rechte baan op vershoudfolie. Besmeer het spek met eiwit en leg hier de geplette filets op. Draai de afgesneden stukjes vlees samen met het eiwit, room, morilles, zout, peper en knoflook fijn in een keukenmachine. Spuit de farce op de filet en rol op. Rol de rouleau in huishoudfolie en pak ze in. Leg ze in een pan water van 75°C en laat ze 20 minuten garen. Snijd de rouleau in vier porties en bak deze rondom aan. 
Breng de wijn aan de kook en voeg de overige 10 morilles toe. Blus af met jus en maak op smaak met zout. 
Kook de asperges 5 minuten in kokend water, zet het vuur uit en laat nog 5 a 10 minuten staan. Dit hangt af van hoe gaar je de asperges wil hebben. Dep ze goed droog met keukenpapier. Snijd elke asperge in 4 schuine stukken. Bak de in brunoise gesneden groenten in een beetje roomboter en voeg de gesneden asperges toe. 
Klop de eierdooiers au bain marie tot het mengsel dikker wordt maar vloeibaar blijft. Geleidelijk aan de boter in stukken toevoegen en goed kloppen, zodat de boter goed smelt en zich goed mengt. Breng op smaak met zout en peper.
Meng de citroen met de witte wijn en voeg het sap naar smaak toe. Doe dit als de saus van het vuur is.

Wees de eerste om te reageren...

Your email address won't be visible to the public

Blijf op de hoogte van
onze wijnbelevenissen

We zullen je niet spammen!

Winkelmand — 0

You cart is currently empty

Login | Registreer

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »