• Biologische & biodynamische wijnen
  • Unieke wijnen van eigen import
  • Gratis bezorging vanaf €99,00

4.7Out of 17 Reviews

Waar puur genieten een biologische keuze is

Jet Stoop - 31 / Mar / 2020

Asperges à la flamande met gerookte ham en radijsjes

De Muscat gaat heel goed met asperges omdat de muscat een bittertje heeft dat ook in veel soorten groenten voor komt. Daarom is Muscat met groenten en dus asperges een zeer goede combinatie. In de Elzas worden asperges vaak met muscat gecombineerd. Veel mensen in Nederland zijn gewend pinot blanc bij de asperges te drinken. Door zijn frisse zachte vriendelijke karakter vinden veel mensen hem lekker.

Asperges à la flamande met gerookte ham en radijsjes
Recepten

Asperges à la flamande met gerookte ham en radijsjes

 

ingrediënten voor 4 personen

1 kg asperges
1 bosje platte peterselie
4 eieren
100 g boter
100 g olijfolie
peper
zout
1 bosje radijsjes
8 plakken gerookte ham
2 sneetjes wit brood
peterselie
extra boter

Schil de asperges. Snij de onderste harde twee centimeter af. Doe de asperges in een grote pan met koud water met een kleine eetlepel zout. Zet de deksel op de pan en breng het water aan de kook. Vier minuten laten koken. Zet dan het vuur uit. Smelt de 100 gram boter op een zacht vuurtje. Voeg de 100 gram olijfolie toe en zet het vuur uit zodra het is gesmolten. Kook de eitjes hard in tien minuten. Schrik ze onder koud water. Pel de eieren en snijd ze fijn. Voeg eieren toe aan de boter. Snij de radijsjes in fijne schijfjes. Snij de peterselie fijn. Meng dit met de eieren en boter. Kruid met peper, zout. Snij het brood in stukjes. Smelt een klontje boter en bak het brood in de pan. Laat uitlekken op keukenpapier.
Haal de asperges uit de pot en leg op een handdoek. Leg de asperges nu op een bord met gerookte ham, eimengsel en de croutons. Werk af met wat extra gesmolten boter of olijfolie en een takje groen. 

Smakelijk! 

Als je in een video wil zien hoe dit gerecht gemaakt wordt kijk dan op de website van vtm.be bij het programma de keuken van Sofie bij de recepten. 

Laat een reactie achter

What are your experiences? Read or write a review here.

*Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

* Verplichte velden

Eerder bekeken

Het laatste nieuws op ons blog

  • Porcelet met rabarber-venkelvulling
    18 / May / 2020

    Jet Stoop - 31 / Mar / 2020

    Porcelet met rabarber-venkelvulling

  • Lentesalade met procureur
    09 / May / 2020

    Jet Stoop - 31 / Mar / 2020

    Lentesalade met procureur

  • Carpaccio in een rolletje
    05 / May / 2020

    Jet Stoop - 31 / Mar / 2020

    Carpaccio in een rolletje

  • Courgettetorentjes met zalmtartaar
    30 / Apr / 2020

    Jet Stoop - 31 / Mar / 2020

    Courgettetorentjes met zalmtartaar

  • Pavlova met slagroom en roodfruit
    27 / Apr / 2020

    Jet Stoop - 31 / Mar / 2020

    Pavlova met slagroom en roodfruit

  • Aspergebouillon met safraanroom en geroosterd brood met doperwtentapenade en zeekraal
    27 / Apr / 2020

    Jet Stoop - 31 / Mar / 2020

    Aspergebouillon met safraanroom en geroosterd brood met doperwtentapenade en zeekraal

  • Spinazie-geitenkaastaartje met paddenstoelen en asperges
    26 / Apr / 2020

    Jet Stoop - 31 / Mar / 2020

    Spinazie-geitenkaastaartje met paddenstoelen en asperges

  • Asperges traditioneel met ham, ei en boter
    05 / Apr / 2020

    Jet Stoop - 31 / Mar / 2020

    Asperges traditioneel met ham, ei en boter

  • Strudel met groenten uit de moestuin
    02 / Apr / 2020

    Jet Stoop - 31 / Mar / 2020

    Strudel met groenten uit de moestuin

  • Asperges à la flamande met gerookte ham en radijsjes
    31 / Mar / 2020

    Jet Stoop - 31 / Mar / 2020

    Asperges à la flamande met gerookte ham en radijsjes

Login | Registreer

Wachtwoord vergeten?

  • Al je orders en retouren op één plek
  • Het bestelproces gaat nog sneller
  • Je winkelwagen is altijd en overal opgeslagen
MijnWijnPlein 4,7 / 5 - 16 Reviews @ Google
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »