• Biologische & biodynamische wijnen
  • Unieke wijnen van eigen import
  • Gratis bezorging vanaf €99,00

4.7Out of 17 Reviews

Waar puur genieten een biologische keuze is

Jet Stoop - 27 / Apr / 2020

Aspergebouillon met safraanroom en geroosterd brood met doperwtentapenade en zeekraal

pinot blanc wordt vaak bij asperges gedronken. Door zijn frisse zachte vriendelijke karakter vinden veel mensen hem lekker.

Aspergebouillon met safraanroom en geroosterd brood met doperwtentapenade en zeekraal
Recepten

Ingrediënten

groentebouillon
2 Uien
2 Stengels bleekselderij
150 gr Knolselderij
1 grote winterpeen
1 Prei
2 Tomaten
2 Laurierblaadjes
3 Knoflooktenen
Handje peterselie (inclusief stengels)
2 Kruidnagels
6 Gekneusde peperkorrels
(Zee)zout
150 Milliliter droge witte wijn
0,75 Liter water
Olijfolie
20  witte asperges

Doperwtentapenade
50 ml water
1 teentje knoflook
200 g diepvriesdoperwten
0.5  limoen
10 g bladpeterselie
5 el fruitige olijfolie
2 takjes dille

Saffraanroom
0.5 tl saffraandraadjes
125 ml slagroom

Geroosterd brood
0.5  ciabattabrood
2 el olijfolie naturel
150 g zeekraal
2 takjes dille

Extra nodig
4 wijnglazen

Bereidingswijze

Groentebouillon 
Was en eventueel schil de groenten en snij ze in grove stukken. Stoof eerst de ui samen met de knoflook (deze mag gekneusd in de schil erbij) aan een klein beetje olijfolie in een diepe soeppan. Voeg vervolgens ook de bleekselderij, prei, knolselderij, tomaat, winterpeen toe. Laat dit alles enkele minuten stoven tot de groenten glazig zijn. Blus het geheel na enkele minuten af met de witte wijn. Voeg het water toe en vervolgens ook de peper, kruidnagels, peterselie en laurierblaadjes. Breng het geheel tot dicht bij het kookpunt, laat de bouillon nooit koken.
Het geheel mag 45 – 60 minuten trekken. Mocht er schuim op de bouillon komen schep dit er dan met een lepel of schuimspaan vanaf. Als alle groenten helemaal zacht zijn en uit elkaar vallen hebben zij al hun smaak afgegeven. Zeef de bouillon met een (punt)zeef en druk met een lepel de sappen uit de groenten voor extra smaak.

Aspergebouillon
Schil de asperges met een dunschiller zonder de kop te beschadigen. Begin iets onder de kop en schil richting uiteinde. Snijd circa 4 cm van houtige onderkant af. Bewaar de asperges, bedekt met een vochtige doek in de koelkast.
De onderstukken en de schillen worden gebruikt voor de bouillon. Breng de groentenbouillon met de aspergestukken langzaam terug aan de kook en laat ze 10 minuten hun smaak afgeven. Schenk de bouillon door een bolzeef met daarin een (passeer)doek in een schone pan. Tenslotte, naar smaak, voldoende zeezout toevoegen.

Doperwtentapenade

Pel en snijd de knoflook in plakjes. Breng in een brede het water met een beetje zout aan de kook. Voeg de doperwten en knoflook toe. Rasp en pers de limoen uit boven de pan en verwarm 1,5 minuut. Giet op een zeef, spoel kort af met koud water en laat goed uitlekken. Pluk de peterselie. Pureer de doperwten fijn in de keukenmachine met de peterselie en olijfolie. Pluk en hak de dille fijne. Meng door de doperwtentapenade.

Saffraanroom
Hak de saffraan fijn, roer er een eetlepel aspergebouillon door en laat 5 minuten staan om kleur en smaak af te geven. Klop de slagroom tot yoghurtdikte en roer de saffraan erdoor. 

Geroosterd brood
Snijd het brood over de lengte in vier lange plakken van 3 millimeter dik. Bestrijk ze gelijkmatig met olijfolie. Verwarm een grillpan en gril het brood krokant en goudbruin gestreept. Verwarm de roomboter en de knoflook in de pan en roerbak de zeekraal voor een paar minuten.

Opmaak bord
Verwarm de aspergebouillon. Vul de wijnglazen met de bouillon. Schep er voorzichtig een laagje saffraanroom op. Schep met behulp van 2 eetlepels een quenelle doperwtentapenade op het geroosterd brood en verdeel er de zeekraal over. Leg het geroosterd brood op het glas. Garneer met wat dille.

Eet smakelijk!

Laat een reactie achter

What are your experiences? Read or write a review here.

*Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

* Verplichte velden

Eerder bekeken

Het laatste nieuws op ons blog

  • Porcelet met rabarber-venkelvulling
    18 / May / 2020

    Jet Stoop - 27 / Apr / 2020

    Porcelet met rabarber-venkelvulling

  • Lentesalade met procureur
    09 / May / 2020

    Jet Stoop - 27 / Apr / 2020

    Lentesalade met procureur

  • Carpaccio in een rolletje
    05 / May / 2020

    Jet Stoop - 27 / Apr / 2020

    Carpaccio in een rolletje

  • Courgettetorentjes met zalmtartaar
    30 / Apr / 2020

    Jet Stoop - 27 / Apr / 2020

    Courgettetorentjes met zalmtartaar

  • Pavlova met slagroom en roodfruit
    27 / Apr / 2020

    Jet Stoop - 27 / Apr / 2020

    Pavlova met slagroom en roodfruit

  • Aspergebouillon met safraanroom en geroosterd brood met doperwtentapenade en zeekraal
    27 / Apr / 2020

    Jet Stoop - 27 / Apr / 2020

    Aspergebouillon met safraanroom en geroosterd brood met doperwtentapenade en zeekraal

  • Spinazie-geitenkaastaartje met paddenstoelen en asperges
    26 / Apr / 2020

    Jet Stoop - 27 / Apr / 2020

    Spinazie-geitenkaastaartje met paddenstoelen en asperges

  • Asperges traditioneel met ham, ei en boter
    05 / Apr / 2020

    Jet Stoop - 27 / Apr / 2020

    Asperges traditioneel met ham, ei en boter

  • Strudel met groenten uit de moestuin
    02 / Apr / 2020

    Jet Stoop - 27 / Apr / 2020

    Strudel met groenten uit de moestuin

  • Asperges à la flamande met gerookte ham en radijsjes
    31 / Mar / 2020

    Jet Stoop - 27 / Apr / 2020

    Asperges à la flamande met gerookte ham en radijsjes

Login | Registreer

Wachtwoord vergeten?

  • Al je orders en retouren op één plek
  • Het bestelproces gaat nog sneller
  • Je winkelwagen is altijd en overal opgeslagen
MijnWijnPlein 4,7 / 5 - 16 Reviews @ Google
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »