• Biologische & biodynamische wijnen
  • Unieke wijnen van eigen import
  • Gratis bezorging vanaf €99,00

4.7Out of 16 Reviews

Waar puur genieten een biologische keuze is

Jet Stoop - 01 / Dec / 2019

Wijnen en gerechten voor de feestdagen

De festiviteiten van ons lustrum zijn achter de rug. Het was fantastisch maar in mijn hoofd komen de ideeën voor december al weer boven.

Wijnen en gerechten voor de feestdagen
Blog

Er komen heel wat feestdagen aan in december en dus is het tijd voor de voorbereidingen van de verschillende diners. Sinterklaas, kerst en de jaarwisseling zijn zeker goede gelegenheden om eens goed uitgebreid te koken en te genieten. En daar hoort natuurlijk een goed glas wijn bij.

Ik heb al ideeën genoeg voor een lekker diner! Zoveel dat ik echt moet gaan kiezen want ik kan niet alles maken. Maar misschien kan ik jullie ermee helpen? Want de juiste wijn met het juiste recept geeft spannende combinaties!

Er zijn twee mogelijkheden. Je kiest een wijn en een gerecht, die op elkaar lijken. Of je kiest een wijn en een gerecht die tegengesteld zijn.

De gelijke combinatie gebruik je meestal als een gerecht in balans is. Het gerecht is in balans en de wijn is in balans en samen maken ze elkaar nog mooier.

Je krijgt hele spannende combinaties als je tegenstellingen gebruikt. Bijvoorbeeld riesling, een wijn met hoge zuurgraad, bij gerookte vis of kaasfondue. Pittige, gekruide en bittere gerechten met een weelderige wijn.

Open de fles wijn op tijd en karafeer deze, als hij nog iets te jong is. Door het geven van extra zuurstof ontwikkelt de wijn sneller en zal deze zachter en vriendelijker worden. Zo geef je de wijn in feite een versneld verouderingsproces. Gebruik een karaf die aan de onderkant breed is, zodat er tijdens het overgieten veel lucht bij de wijn komt.

Maar open de wijn in ieder geval voordat je het gerecht afmaakt of op smaak brengt. Neem een slokje en proef of je een mooie combinatie hebt. Zo niet dan kun je met kruiden, zout, zuur of eventueel een klein beetje suiker je gerecht de juiste finishing touch geven voor de perfecte combinatie bij de wijn.

Laat een reactie achter

What are your experiences? Read or write a review here.

*Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

* Verplichte velden

Eerder bekeken

Het laatste nieuws op ons blog

  • Genieten met de paasddagen 
    03 / Apr / 2020

    Jet Stoop - 01 / Dec / 2019

    Genieten met de paasddagen 

  • Waarom worden er steeds meer paarden gebruikt in de wijnbouw?
    19 / Jan / 2020

    Jet Stoop - 01 / Dec / 2019

    Waarom worden er steeds meer paarden gebruikt in de wijnbouw?

  • Wijnen en gerechten voor de feestdagen
    01 / Dec / 2019

    Jet Stoop - 01 / Dec / 2019

    Wijnen en gerechten voor de feestdagen

  • Geschenk met een verhaal
    23 / Nov / 2019

    Jet Stoop - 01 / Dec / 2019

    Geschenk met een verhaal

  • Het mocht allemaal geen naam hebben... WZN
    20 / Oct / 2019

    Jet Stoop - 01 / Dec / 2019

    Het mocht allemaal geen naam hebben... WZN

  • Vinificatie van witte wijn
    19 / Aug / 2019

    Jet Stoop - 01 / Dec / 2019

    Vinificatie van witte wijn

  • Chablis, het oesterwater en het noordelijkste wijngebied van de Bourgogne
    04 / Aug / 2019

    Jet Stoop - 01 / Dec / 2019

    Chablis, het oesterwater en het noordelijkste wijngebied van de Bourgogne

  • 5 jaar!!!
    01 / Jul / 2019

    Jet Stoop - 01 / Dec / 2019

    5 jaar!!!

  • Elian Da Ros, eigenzinnige wijnmaker uit  de Côtes-du-Marmandais.
    21 / Jun / 2019

    Jet Stoop - 01 / Dec / 2019

    Elian Da Ros, eigenzinnige wijnmaker uit de Côtes-du-Marmandais.

  • Nederlands Kampioen Blindproeven 2019  - "The road to France"
    31 / May / 2019

    Jet Stoop - 01 / Dec / 2019

    Nederlands Kampioen Blindproeven 2019 - "The road to France"

Login | Registreer

Wachtwoord vergeten?

  • Al je orders en retouren op één plek
  • Het bestelproces gaat nog sneller
  • Je winkelwagen is altijd en overal opgeslagen
MijnWijnPlein 4,7 / 5 - 16 Reviews @ Google
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »