Gratis verzending voor orders boven €149,00 Meer informatie

Go to account settings
BiodynamischBiologisch — 16 May 2016

Wat vind jij belangrijk?

Wat vind jij belangrijk?

Wat vind jij belangrijk?

“ Al jaren ben ik Apple-fan. Ben ik een technologische meeloper of hou ik van design en kwaliteit? Het is vooral de kwaliteit waarmee zij hun producten maken, deze geeft mij al jaren de doorslag. “

Iedere dag gaan veel mensen naar de supermarkt gaan om de dagelijkse boodschappen te doen. Wat voor producten kopen ze? Weten ze waar de producten vandaan komen en zijn deze duurzaam geproduceerd? Of willen ze graag voor het lapje worden gehouden zoals je regelmatig kan zien in het KRO programma van “Keuringsdienst van waarde”? Hetzelfde geldt voor de maaltijdboxen die thuis afgeleverd kunnen worden. Hierdoor hoef je minder vaak het huis uit voor de boodschappen. Maar ook hiervoor geldt: ben je zeker van kwalitatieve producten en zijn deze echt duurzaam?

Hetzelfde geldt voor wijn; als we naar de supermarkt gaan om een fles wijn te kopen, kopen we vaak op basis van de prijs, het etiket en de beschrijving die er soms bij staat. Het liefst veel wijn voor weinig en als het even kan graag in de aanbieding. Waarom? Willen we niet weten waar de wijn vandaan komt, wat de passie is van de boer die de wijn maakt. Blijkbaar niet want we gaan massaal voor die éénheidsworst. Bijvoorbeeld de bekende wijn van Albert Heijn, die bijna wekelijks in de aanbieding is of de Kaapse Pracht van de ALDI. Weet de verkoper eigenlijk wel wat hij verkoopt? Of is de kwantiteit en zijn winst belangrijker dan de kwaliteit?

Gelukkig zie je kentering in ons gedrag. De kleine bewuste winkels zie je steeds meer terug in het straatbeeld. Blijkbaar houdt de massaproductie het op termijn niet. Een kleine verkoper weet deksels goed waar zijn producten vandaan komen en kan je ook de passie vertellen van de producent, bijvoorbeeld van de kleine biologische/biodynamische wijnboer.

Geniet en drink bewust!


Wees de eerste om te reageren...

Your email address won't be visible to the public

Blijf op de hoogte van
onze wijnbelevenissen

We zullen je niet spammen!

Winkelmand — 0

You cart is currently empty

Login | Registreer

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »