Gratis verzending voor orders boven €149,00 Meer informatie

Go to account settings
Cyril MeidingerLe Kostas — 07 Oct 2021

Wanneer je een gezamenlijke passie hebt!

Wanneer je een gezamenlijke passie hebt!

We gaan even terug in de tijd. 12 oktober 2019 - Château de Chambord - Frankrijk
7e wereldkampioenschap blindproeven. Hier mochten we Nederland vertegenwoordigen als team WZN (Wijnproevers Zonder Naam). Het leuke van internationale wedstrijden is dat je mooie en nieuwe contacten kan opdoen. Zo kwam ik in contact met Cyril Meidinger van het Zuid-Afrikaanse team. Een Fransman uit Straatsburg die woont en werkt voor wijnexporteur Robinson & Sinclair in Zuid-Afrika. 
Tijdens ons gesprek, en later nog meer in detail, kwamen we er al snel achter dat we een gemeenschappelijke connectie hebben in Zuid-Afrika: wijnmaker Nicholas Gebers van Post House wines. En zo was het contact gelegd.
Eind 2020 benaderde Cyril mij met de vraag of ik interesse had om zijn Cabernet Sauvignon te proeven. De eerste wijn die Cyril zelf heeft gemaakt. 

1216 Flessen met de hand genummerd


Cyril zag in het voorjaar van 2018 14 prachtige rijen wijnstokken op de Nietvoorbij boerderij in Stellenbosch. De druiven zagen er te goed uit om naar grotere producenten te worden gestuurd en te worden geblend. Dus nam hij contact op met de boerderij en kreeg hij deze druiven in handen, die ze op 15 maart 2018 hebben geoogst.
De druiven werden in gekoelde containers naar Cape Point Vineyards vervoerd en de volgende dag gekneusd. Fermentatie vond plaats gedurende 7 dagen, waarbij ze regelmatig punchdowns deden. Na fermentatie en racking werd de wijn in oude Franse eikenhouten vaten gegoten en rijpte ongeveer 15 maanden op de wijnmakerij.  
Cyril kon 1216 flessen bottelen op 10 januari 2020 en heeft deze uitgebracht in augustus 2020. Alle flessen hand genummerd op deze extra gelimiteerde release.

Label exclusief Le Kostas 2018 - Bottle 819

De wijn kreeg ook een mooie 4* John Platter, en staat genoteerd in grote wijnbars en kwaliteit restaurants in Kaapstad, in de VS en is nu ook in Nederland verkrijgbaar voor particulier en horeca.

Hij wilde een etiket dat al zijn inspiraties achter dit project samenvat. Links een tekening van Myrtos Beach in Kefalonia, Griekenland, waar hij al mijn zomers doorbracht in het huis van zijn grootmoeder, rechts zie je Straatsburg waar Cyril opgroeide, en achteraan de Tafelberg waar de wijn vandaan komt.

Santé

 

Wees de eerste om te reageren...

Your email address won't be visible to the public

Blijf op de hoogte van
onze wijnbelevenissen

We zullen je niet spammen!

Winkelmand — 0

You cart is currently empty

Login | Registreer

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »