Winkelwagen
0 artikelen
Geen producten gevonden...
Verlanglijst
artikelen
Je moet ingelogd zijn om deze functie te gebruiken....
login | registeer
Als je een account bij ons hebt, meld je dan aan.
Registreren
Door een account aan te maken in deze winkel kun je het betalingsproces sneller doorlopen, meerdere adressen opslaan, bestellingen bekijken, volgen en meer.
02 Oct 2014

Vinificatie van rosé

Een korte inweking - na de oogst en eventuele ontsteling laat men de druiven kort inweken zodat het sap iets kleurt. Daarna worden de druiven geperst en verder is de vinificatie hetzelfde als van witte wijn.

Langere inweking - hier is de methode hetzelfde als bij de korte inweking alleen laat men hier de schillen langer inweken waardoor een steviger en meer geconcentreerde rosé ontstaat.

Afloopmethode (saignée) - Hier wordt tegelijker tijd rode wijn als rosé gemaakt. Na de oogst en eventuele ontsteling laat men de druiven inweken. Na een korte inweking laat men een gedeelte van de most al aflopen om een geconcentreerdere rode wijn te krijgen. De afgelopen most vinifieert men als witte wijn en wordt rosé.

Het mengen van witte en rode druiven - witte en rode wijn mag men niet mengen, witte en blauwe druiven daarentegen wel. Deze gaan gezamenlijk in de gistkuip. Dit type rosé komt vooral in Duitsland voor.
Rosé Champagne is de enige wijn waar de rosé ontstaat door rode en witte wijn te mengen.
Het verdere verloop van de vinificatie van rosé is het zelfde als bij witte wijn:

De rest van de vinificatie is gelijk aan die van witte wijn. 


Wees de eerste om te reageren...
Laat een reactie achter
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »