Menu
0
Biologische & biodynamische wijnen
Unieke wijnen van eigen import
Gratis bezorging vanaf €99,00
100% smaakgarantie
01Oct2014
Vinificatie van dessertwijn

Vinificatie van dessertwijn

Door: Jet StoopReacties: 0

Voor de eerste methode gebruikt men hele zoete druiven. Deze druiven laten ze zo lang mogelijk hangen om ze zo veel mogelijk suiker te laten ontwikkelen. Eventueel laten ze de druiven aantasten door de edele rot, deze zorgt voor een fantastisch aroma en zorgt dat het water uit de druif verdampt waardoor de suikers en de zuren in geconcentreerdere maten in de druif blijven, of bevroren druiven waardoor alleen het geconcentreerde sap uit de druif wordt geperst en het ijs achterblijft. Deze zoete most laten ze fermenteren en bij een alcoholpercentage van 15% houdt de gist op met werken maar is nog niet alle suiker gefermenteerd. Je behoudt dus zoete wijn. 

Een andere methode is om tijdens de fermentatie wijnalcohol toe te voegen zodat de gisten stoppen voordat de suiker is vergist. Bij versterkte zoete wijn wordt veel meer wijnalcohol toegevoegd dan de 15% die een gist zelf kan maken. Er is ook nog een mogelijkheid om geconcentreerde zoete most aan de wijn toe te voegen. Dit moet wel in de wetgeving van een bepaalde streek toegestaan zijn.

Reacties

There are no comments yet, be the first one to comment

Laat een reactie achter

Jouw e-mailadres zal niet worden gepubliceerd
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »

Opzoek naar inspiratie?

Aanmelden

Login | Registreer

Account aanmaken

Door een account aan te maken in deze winkel kun je het betalingsproces sneller doorlopen, meerdere adressen opslaan, bestellingen bekijken, volgen en meer.

Registreren

Recent toegevoegd

Je hebt geen artikelen in je winkelwagen

Totaal incl. btw:€0,00
Bestel nog voor €99,00 en de verzending is gratis

Verzendkosten berekenen

Geen verzendmethoden gevonden voor dit land.