• Biologische & biodynamische wijnen
  • Unieke wijnen van eigen import
  • Gratis bezorging vanaf €99,00

4.7Out of 17 Reviews

Waar puur genieten een biologische keuze is

Jet Stoop - 26 / Jul / 2012

Magische-wijn-spijs-combinaties

In het tijdschrift WineLife van juni/juli 2012 las ik een artikel over magische wijn-spijs combi's. Het water loopt me hier altijd van in de mond en daarom dacht ik dat het een leuk idee zou zijn om dit met jullie te delen.

Magische-wijn-spijs-combinaties
Blog

In het tijdschrift WineLife van juni/juli 2012 las ik een artikel over magische wijn-spijs matches. Het water loopt me hier altijd van in de mond en daarom dacht ik dat het een leuk idee zou zijn om dit met jullie te delen. 

Oesters & Chablis
Chablis wordt niet voor niets ‘oesterwater’ genoemd. Het mineralige karakter combineert perfect met dit frisse, elegante schelpdier. De wijn geeft een vol, kalkachtig mondgevoel dan zich verbindt met de romige, zilt-rauwe oester. Her knetterende citrusfruit zorgt ervoor dat het water letterlijk in je mond instroomt.

Eiergerechen & Champagne
Eieren en champagne: Liefde op het eerste gezicht. Of het nou roerei bij het ontbijt, omelet bij de brunch, soufflé bij de lunch of quiche bij het diner is. Gerechten op basis van eieren zijn vaak droog en zout, perfect voor champagne. Voeg er gerust nog wat groenten, aardappels, kaas of bacon aan toe.

BBQ & Shiraz

Down under Australië is een outdoor-land bij uitstek waar de BBQ overuren maakt. Hier kom je veel wijn tegen gemaakt van de Shiraz-druif. Krachtig, vol zwart fruit en peperig. Wijnen die geweldig hun mannetje staan bij de rokerige smaak van BBQ, een krachtige combinatie die zijn weerga niet kent.

Vers fruit & Moscato d’Asti
Fris, sappig zomerfruit in de kleuren rood en zwart. Heerlijk op zichzelf of als onderdeel van een dessert. De wijn keus is eenvoudig: licht bubbelende, fruitige Moscato d’Asti uit Italië. Het fruit en de wijn zwieren als een opgehitst Samba-koppel door je mond. Zonder twijfel de vrolijkste wijn- spijs klassieker ooit!

Paddenstoelen & Pinot Noir
Pinot Noir heeft vaak een unieke, aardse smaak naast het loepzuivere fruit. Deze eigenschappen maken het tot de ultieme wijn bij gerechten met paddenstoelen in de hoofdrol, of het nou pasta porcini, wilde paddenstoelenpaté, risotto met champignons of kip met morieljes is. 

Chocolade & Banyuls
Het is een punt van discussie: sommige kiezen voor port, maar wij vinden Banyuls dé klassieke chocolade-wijn. Deze rijke, uiterst smaakvolle, zoete en verleidelijke rode ‘vin doux naturel’ kan met gemak allerlei stijlen aan, van medium tot donkere chocolade. Een match made in heaven, voor de chocoholic.

Zuurkool & Riesling
in de Elzas is zuurkool een traditioneel gerecht bereid met casselerrib, spek, ui, worst, kruiden en ..... juist Riesling. Ontkurk bij je zuurkool een mooie fles en beland vanzelf in de Franse streek tjokvol Duitse invloeden. Zorg wel dat de kool niet té zuur is om je tandglazuur te sparen.

Laat een reactie achter

What are your experiences? Read or write a review here.

*Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

* Verplichte velden

Eerder bekeken

Het laatste nieuws op ons blog

  • Genieten met de paasddagen 
    03 / Apr / 2020

    Jet Stoop - 26 / Jul / 2012

    Genieten met de paasddagen 

  • Waarom worden er steeds meer paarden gebruikt in de wijnbouw?
    19 / Jan / 2020

    Jet Stoop - 26 / Jul / 2012

    Waarom worden er steeds meer paarden gebruikt in de wijnbouw?

  • Wijnen en gerechten voor de feestdagen
    01 / Dec / 2019

    Jet Stoop - 26 / Jul / 2012

    Wijnen en gerechten voor de feestdagen

  • Geschenk met een verhaal
    23 / Nov / 2019

    Jet Stoop - 26 / Jul / 2012

    Geschenk met een verhaal

  • Het mocht allemaal geen naam hebben... WZN
    20 / Oct / 2019

    Jet Stoop - 26 / Jul / 2012

    Het mocht allemaal geen naam hebben... WZN

  • Vinificatie van witte wijn
    19 / Aug / 2019

    Jet Stoop - 26 / Jul / 2012

    Vinificatie van witte wijn

  • Chablis, het oesterwater en het noordelijkste wijngebied van de Bourgogne
    04 / Aug / 2019

    Jet Stoop - 26 / Jul / 2012

    Chablis, het oesterwater en het noordelijkste wijngebied van de Bourgogne

  • 5 jaar!!!
    01 / Jul / 2019

    Jet Stoop - 26 / Jul / 2012

    5 jaar!!!

  • Elian Da Ros, eigenzinnige wijnmaker uit  de Côtes-du-Marmandais.
    21 / Jun / 2019

    Jet Stoop - 26 / Jul / 2012

    Elian Da Ros, eigenzinnige wijnmaker uit de Côtes-du-Marmandais.

  • Nederlands Kampioen Blindproeven 2019  - "The road to France"
    31 / May / 2019

    Jet Stoop - 26 / Jul / 2012

    Nederlands Kampioen Blindproeven 2019 - "The road to France"

Login | Registreer

Wachtwoord vergeten?

  • Al je orders en retouren op één plek
  • Het bestelproces gaat nog sneller
  • Je winkelwagen is altijd en overal opgeslagen
MijnWijnPlein 4,7 / 5 - 16 Reviews @ Google
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »