Magische-wijn-spijs-combinaties

Magische-wijn-spijs-combinaties

In het tijdschrift WineLife van juni/juli 2012 las ik een artikel over magische wijn-spijs combi's. Het water loopt me hier altijd van in de mond en daarom dacht ik dat het een leuk idee zou zijn om dit met jullie te delen.

In het tijdschrift WineLife van juni/juli 2012 las ik een artikel over magische wijn-spijs matches. Het water loopt me hier altijd van in de mond en daarom dacht ik dat het een leuk idee zou zijn om dit met jullie te delen. 

Oesters & Chablis
Chablis wordt niet voor niets ‘oesterwater’ genoemd. Het mineralige karakter combineert perfect met dit frisse, elegante schelpdier. De wijn geeft een vol, kalkachtig mondgevoel dan zich verbindt met de romige, zilt-rauwe oester. Her knetterende citrusfruit zorgt ervoor dat het water letterlijk in je mond instroomt.

Eiergerechen & Champagne
Eieren en champagne: Liefde op het eerste gezicht. Of het nou roerei bij het ontbijt, omelet bij de brunch, soufflé bij de lunch of quiche bij het diner is. Gerechten op basis van eieren zijn vaak droog en zout, perfect voor champagne. Voeg er gerust nog wat groenten, aardappels, kaas of bacon aan toe.

BBQ & Shiraz

Down under Australië is een outdoor-land bij uitstek waar de BBQ overuren maakt. Hier kom je veel wijn tegen gemaakt van de Shiraz-druif. Krachtig, vol zwart fruit en peperig. Wijnen die geweldig hun mannetje staan bij de rokerige smaak van BBQ, een krachtige combinatie die zijn weerga niet kent.

Vers fruit & Moscato d’Asti
Fris, sappig zomerfruit in de kleuren rood en zwart. Heerlijk op zichzelf of als onderdeel van een dessert. De wijn keus is eenvoudig: licht bubbelende, fruitige Moscato d’Asti uit Italië. Het fruit en de wijn zwieren als een opgehitst Samba-koppel door je mond. Zonder twijfel de vrolijkste wijn- spijs klassieker ooit!

Paddenstoelen & Pinot Noir
Pinot Noir heeft vaak een unieke, aardse smaak naast het loepzuivere fruit. Deze eigenschappen maken het tot de ultieme wijn bij gerechten met paddenstoelen in de hoofdrol, of het nou pasta porcini, wilde paddenstoelenpaté, risotto met champignons of kip met morieljes is. 

Chocolade & Banyuls
Het is een punt van discussie: sommige kiezen voor port, maar wij vinden Banyuls dé klassieke chocolade-wijn. Deze rijke, uiterst smaakvolle, zoete en verleidelijke rode ‘vin doux naturel’ kan met gemak allerlei stijlen aan, van medium tot donkere chocolade. Een match made in heaven, voor de chocoholic.

Zuurkool & Riesling
in de Elzas is zuurkool een traditioneel gerecht bereid met casselerrib, spek, ui, worst, kruiden en ..... juist Riesling. Ontkurk bij je zuurkool een mooie fles en beland vanzelf in de Franse streek tjokvol Duitse invloeden. Zorg wel dat de kool niet té zuur is om je tandglazuur te sparen.

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
* Verplichte velden