Gratis verzending voor orders boven €149,00 Meer informatie

Go to account settings
BourgogneChardonnayDenis VervierDomaine RomaninFuissé — 13 Feb 2017

Wijnmaker Denis Vervier een iets wat verlegen en bescheiden man, die opbloeit als hij over wijn begint te praten.

Wijnmaker Denis Vervier een iets wat verlegen en bescheiden man, die opbloeit als hij over wijn begint te praten.

Tijdens ProWein, een grote beurs voor professionals in de wijnhandel, ontmoeten we Denis Vervier, van het wijnhuis Romanin. Een iets wat verlegen en bescheiden man, die opbloeit als hij over wijn begint te praten. Hij vertelt me dat hij een wijngaard van ruim 10 Ha heeft in Fuissé. Hij is de vijfde generatie uit de familie van wijnboeren. Beide ouders van Denis komen uit een familie van wijnboeren, de wijngaarden uit Pouilly-Fuisse, zijn van zijn vaders familie en de wijngaarden uit Solutré-Pouilly village zijn van zijn moeders familie. Denis is dus opgegroeid met de traditionele wijnbouw. De authentieke expressies van de wijn, duurzame werken in de wijngaard met het gebruik van biologische producten, het handmatig oogsten van de druiven en nauwgezette aandacht voor details, komen daar uit voort.
Ik ben blij met mijn gedege kennis als hij begint over de ligging op de helling, grondtype, leeftijd van de wijnstokken en keldertechnieken. Hier hebben we te maken met een echte wijnboer met liefde en passie voor het vak, fantastisch!!!

 

                                                     Denis Vervier, Domaine Romanin Pouilly-Fuisse Fuissé Solutré-Pouilly Macon lamure biologisch waterbron chardonnay, mijnwijnplein, webwinkel, wijn, wit, vin, blanc, Frankrijk

 

Met het proeven weten we het zeker, deze wijn willen wij hebben! We spreken af om snel een bezoek te brengen aan het wijnhuis om Denis, zijn familie en zijn wijnen nog beter te leren kennen. 
Bij het bezoek komen we er achter dat het wijnhuis in het hart van het dorpje Fuissé, dichtbij de wijngaarden van Pouilly-Fuissé. Denis laat ons de omgeving zien en vertelt trots over ‘la fontaine du Romanin’, een waterbron, die in 1722 de functie van wasserette had. Het naast hun gelegen zeer oude gebouw, waarna het wijnhuis is vernoemd werd in het verleden gebruikt om in de warme zomers, de wijn te koelen. 

Wees de eerste om te reageren...

Your email address won't be visible to the public

Blijf op de hoogte van
onze wijnbelevenissen

We zullen je niet spammen!

Winkelmand — 0

You cart is currently empty

Login | Registreer

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »