De wereld is zo slecht nog niet! Waar het allemaal begon voor MijnWijnPlein!

De wereld is zo slecht nog niet! Waar het allemaal begon voor MijnWijnPlein!

Voorjaar 2014: Heerlijk in het zonnetje een blog schrijven over wijn, de wereld is zo slecht nog niet! Met de zon komt ook een extra portie inspiratie en ik dwaal al snel van de ene mooie herinnering naar de andere. Een wijnproeverij in Stellenbosch blijft iets langer hangen en ineens zit ik niet meer te schrijven maar ben ik op zoek hoe ik een eigen bedrijf kan starten.

We gaan even terug in de tijd. Om precies te zijn naar 3 augustus 2009.  Ik ben samen met Martin aangekomen in Stellenbosch tijdens onze reis door Afrika. We vertrekken om 10 uur naar wijnhuis Post House www.posthousewines.co.za. Na eerst even te hebben rondgekeken vinden we al snel de eigenaar, Nick Gebers, en vragen hem of het mogelijk is om wijn te proeven. We zullen even moeten wachten, want hij had een afspraak met twee Zuid-Afrikaanse wijnkenners gemaakt. We konden wel gezamenlijk zijn wijnen proeven.

Deze Zuid-Afrikaanse wijnkenners moeten blijkbaar een beetje gepamperd worden en alle registers worden opengetrokken. We beginnen met wit. Sauvignon Blanc, Chenin Blanc, Blueish White. Nick is niet zuinig met de hoeveel heden die hij schenkt in de proefglazen. Hij alles verteld over de wijnen, de wijngaarden, de vinificatie en de namen van de wijnen. De wijnen, die van meerdere druivenrassen worden gemaakt, vernoemt hij naar een foutief gedrukte postzegel. Heerlijk om Nick met zo veel passie en liefde over zijn wijnen te horen vertellen. De rode wijnen gaan ook open Blueish Black, Merlot, Cabernet Sauvignon, Syrah en Penny Black. Deze laatste is het parade paardje van Post House. Pik zwart, vol zwaar en erg lekker. Als laatste had Nick nog een leuke verrassing, we mochten een nieuwe experimentele wijn proeven. Het zat al een tijd op vat maar was nog niet klaar. Ik kan me nog herinneren dat deze wijn fel paars was en naar banaan en cassis smaakte.  Deze wijn moest nog meer dan een jaar liggen en zou de naam Missing Virgin gaan krijgen.
 

Uitzicht vanuit de wijnkelders van Post House


De proeverij wordt afgesloten met een rondleiding waarna de Zuid-Afrikaanse wijnkenners een doosje of 10 bestellen. Wij kunnen niet zoveel meenemen dus nemen we 2 flesjes mee. Één Penny Black en één Chenin Blanc. Gelukkig worden worden zijn wijnen in Nederland geïmporteerd. De rest van de wijnhuizen die we hebben gepland voor die dag slaan we maar over. Lekker lunchen en daarna een heerlijk middagdutje. Die hoeveelheid wijn hakte er best hard in!!!

De zon zit inmiddels achter de wolken. Het wordt tijd voor een glaasje wijn en bedenken of ik zijn passie en liefde voor de wijn ook kan vinden in Europa. Is het een droom of gaat het me lukken?

Update januari 2018: Naast Post House hebben we inmiddels ruim 25 Franse lokale wijnmakers in onze portfolio die met veel passie en liefde hun wijn maken. De passie en liefde die wij jullie graag laten proeven.

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
* Verplichte velden