De wereld is zo slecht nog niet!

De wereld is zo slecht nog niet!

Heerlijk in het zonnetje een blog schrijven over wijn, de wereld is zo slecht nog niet! Met de zon komt ook een extra portie inspiratie en ik dwaal al snel van de ene mooie herinneringnaar de andere. Een wijnproeverij in Stellenbosch blijft iets langer hangen en ineens zit ik niet meer te schrijven maar ben ik op internet flessen wijn aan het bestellen.


We gaan even terug in de tijd. Om precies te zijn 3 augustus Ik ben samen met Martin in Zuid Afrika aan het rondreizen. We vertrekken om 10 uur naar wijnhuis Post Huis 
www.posthousewines.co.za. We kijken eerst even rond en al snel vinden we de eigenaar, Nick Gebers, en maken een praatje. We moeten even wachten want er zijn 2 Zuid Afrikanen die een afspraak hebben gemaakt en dan kunnen we samen proeven. 

Deze Zuid Afrikanen moeten blijkbaar een beetje gepamperd worden en alle registers worden opengetrokken. We beginnen met wit. Sauvignon Blanc, Chenin Blanc, Blueish White. Ze zijn niet zuinig en er wordt van alles verteld over de wijnen, de vinificatie en de namen van de wijnen. De wijnen, die van meerdere druivenrassen worden gemaakt, vernoemen ze naar een foutief gedrukte postzegel. Heerlijk om Nick met zo veel passie over zijn wijnen te horen vertellen. De rode wijnen gaan ook open Blueish Black, Merlot, Cabernet Sauvignon, Syrah en Penny Black. Deze laatste is het parade paardje van Post Huis. Pik zwart, vol zwaar en erg lekker. Als laatste had Nick nog een leuke verrassing, we mochten een nieuwe experimentele proeven. Het zat al een tijd op vat maar was nog niet klaar. Ik kan me nog herinneren dat deze wijn fel paars was en naar banaan en cassis smaakte.  Deze wijn moest nog meer dan een jaar liggen en zou Missing Virgin gaan heten. 

De proeverij wordt afgesloten en de Zuid Afrikanen bestellen maar meteen een doosje of 10. Wij kunnen niet zoveel meenemen dus nemen we 2 flesjes mee. Één Penny Black en één Chenin Blanc. De rest van de wijnhuizen die we hebben gepland voor die dag slaan we over. Lekker lunchen en daarna een heerlijk middagdutje. Die wijn hakt er best hard in!!!

De zon zit inmiddels achter de wolken. Het wordt tijd voor een glaasje wijn en om een paar flessen wijn van Post Huis te bestellen. Misschien leuk voor een wijnproeverij. Kijk voor meer informatie wijnproeverij.

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
* Verplichte velden