Gratis verzending voor orders boven €149,00 Meer informatie

Go to account settings
AspergesWittegoud — 14 Mar 2022

Aspergetijd

Aspergetijd

Klik hier voor de wijnen uit het seizoen

Asperges zijn één van de mooiste en lekkerste groenten van de lente. De asperge werd voor het eerst als groente gemeld door de Grieken, of zij de plant ook teelden of alleen verzamelden uit het wild, is onduidelijk. In Nederland vindt de teelt van asperges vooral plaats in Noord-Brabant en Noord-Limburg. Het is een echt seizoensproduct, wat jammer is voor de liefhebbers. De verkoop begint elk jaar officieel in april en duurt tot Sint Jan op 24 juni.

Er zijn verschillende soorten asperges. De witte variant is in het donker onder de grond gegroeid en vroeg gestoken, op het moment dat zijn kopje net een paar millimeter boven de grond kwam. De paarse asperge is al langer boven de grond als hij gestoken wordt. Wanneer de stengel tussen de 17 en 22 cm lang is en net boven de grond is gestoken, dan is er sprake van een groene asperge. Deze worden maar op zeer kleine schaal geteeld in Nederland.

Witte asperges hebben een zachte smaak en een kenmerkend aroma. De groene asperge, smaakt sterker en kruidiger.

Asperge seizoen

Asperges goed voor je gezondheid

De asperge bevat van nature veel voedingsvezels, deze dragen bij aan een goede spijsvertering, daarnaast helpen ze ook bij de opname van andere belangrijke voedingsstoffen. Asperges zijn ook rijk aan vitamine K, deze is belangrijk voor de botopbouw en de bloedstolling. Daarnaast bevatten ze veel vitamine C en foliumzuur. Deze twee, samen met de natuurlijke suikers, ondersteunen de werking van je hersenen. Je kunt dus stellen dat deze natuurlijke vitaminebommetjes zorgen voor het hele lichaam, van celdeling tot het immuunsysteem, van huid tot bloedstolling en van botten tot haar.

Maar bovenal zijn asperges heerlijk! Goed te verwerken in smakelijke gerechten, natuurlijk vergezeld door een mooie wijn.

Sinds 2020 leveren wij de bijpassende wijnen aan familie Leyten, om de door hun op duurzame wijze geteelde asperges te vergezellen. Het witte goud en de Elzas wijnen vormen een gelukkig huwelijk. Ze laten elkaars smaken volledig tot hun recht komen en schitteren.

Klik hier voor de wijnen uit het seizoen

 

Wees de eerste om te reageren...

Your email address won't be visible to the public

Blijf op de hoogte van
onze wijnbelevenissen

We zullen je niet spammen!

Winkelmand — 0

You cart is currently empty

Login | Registreer

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »